Nucile, gustarea perfectă

Nucile fac parte din categoria alimentelor cu un rol foarte important in sanatate. Datorita numeroaselor proprietati precum cantitatea mare de fibre, vitamine si minerale, aceste fructe sunt potrivite pentru o gustare intre mesele principale ale zilei. Un rol major, il au acestea, in tratarea unor boli cum sunt cele ale oaselor.

Nucile contin 441 mg de potasiu, dar mai contin si alte elemente cum ar fi magneziu, intr-o cantitate de 158 mg, fosfor, 346 de mg si minerale esentiale pentru o buna functionare a sistemului nervos. Multe asociatii recomanda consumul a 3 sau 4 portii de nuci pe spatamana, acestea avand un rol foarte benefic asupra organismului.

Un rol principal al nucilor este faptul ca ajuta la prevenirea osteoporozei si datorita unui continut foarte mare de vitamina K. Persoanele ce consuma de obicei nuci, au un risc mai mic de fracturi, iar faptul ca nucile mai contin si vitamina B6, ce ajuta la formarea globulelor rosii sunt esentiale in metabolizarea carbohidratilor si a proteinelor.

Cateva portii de nuci consumate saptamanal, scad riscul de cancer, datorita antioxidantilor pe care il contin, iar faptul ca prezinta si acizi Omega 3, acestea mai au si un rol benefic intr-o buna functionare a inimii.

Un alt rol esential al nucilor este faptul ca regleaza nivelul de colesterol, un consum moderat de nuci ducand la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.

Arginina are si un rol esential in mentinerea elasticitatii vaselor de sange dar si la prevenirea unor boli cardiace. Continand doar un numar de 180 de calorii, poti consuma fara probleme miezul a 7 sau 8 nuci zilnic, astfel incat nu iti vei putea pune in pericol silueta si te vei bucura mereu de faptul ca aceste fructe te vor ajuta foarte mult in tratarea anumitor boli, dar si datorita unui aport ridicat de substante folositoare organismului.