8 gesturi pentru a trăi 100 de ani

Chiar daca in zilele noastre pare un lucru destul de incredibil, poti incerca sa aliniezi astrele pentru ca toate sansele sa fie de partea ta. Daca vrei sa devii centenar, iata care sunt gesturile pe care trebuie sa le pui in aplicare.

Fa-ti placere. Daca vrei sa te simi cat mai bine, cat mai implinita si daca vrei sa te dezvolti cat mai armonios, ai nevoie de fericire in viata ta. Starea noastra de spirit poate influenta forma fizica. Nu ai deci nevoie de un moral la pamant deoarece organismul va trebui sa plateasca manifestand stresul.

Fa miscare. Un lucru foarte bun pentru inima si vasele de sange. Exercitiile pot stimula circulatia sanguina si te mentin in cea mai buna stare de sanatate. Fara miscare nu vei avea o buna circulatie iar grasimile rele se vor depune pe peretii vaselor de sange.

Invata copiii sa manance sanatos. Cele mai bune obiceuri alimentare se invata inca de mici. Parintii trebuie deci sa propuna cele mai bune obiceiuri alimentare.

Mananca mai putin. Cine mananca putin, traieste mai putin. Un regim slab in calorii poate incetini procesul de imbatranire. Totul tine de echilibru. Nu ar trebui sa absorbi mai multe calorii decat poti arde.

Tine-te departe de medicamente. Redu consumul de medicamente, cel mai mult cele anti-durere. Te vei confrunta cu probleme renale, hepatice si hemoragii stomacale daca vei recurge in mod cronic la ele.

Consulta medicul. Pentru a imbatrani frumos, trebuie sa iti asculti corpul si sa consulti un profesionist atunci cand este cazul. Un diabet netratat iti poate scurta viata cu 10 ani. Anumite infarcturi pot sa fie evitate.

Lasa-te de fumat. Fumul de tigara contine peste 40 de agenti cancerigeni. Si pe langa cancer, fumatul duce si la Alzheimer, boli cardiovasculare, infectii oculare si artrita.

Consuma cat mai putin alcool. Alcoolul ramane un subiect delicat. Are efecte negative asupra sanatatii, dar si pozitive. Cei care consuma vin, se pare ca pot trai cu cinci ani mai mult decat cei care nu beau deloc. Moderatia este insa cea mai buna alegere. Alcoolul nu ar trebui insa consumat atunci cand exista probleme hepatice.

Lasă un răspuns