Ai grijă la grupurile în care te învârți

La tot mai multe conferinte de dezvoltare personala se vehiculeaza urmatoarea fraza: “fiecare dintre noi suntem media celor 5 prieteni cu care ne petrecem timpul“. Iar pana la urma acesta este un lucru cat se poate de adevarat, mai ales ca noi aveam si o vorba din popor care spunea ca “cine se aseamana se aduna“.

Specialistii spuneau ca pentru a ne putea dezvolta personal si profesional trebuie sa ne cautam in permanenta alte grupuri, practic daca ramanem in grupul nostru actual tot ceea ce facem este sa stagnam si sa ramanem la acelasi nivel mediu.

Insa, in permanenta trebuie sa ne schimbam grupul pentru a ne putea dezvolta cat mai mult. Tot specialistii spuneau ca pentru a avea o dezvoltare personala cat mai vizibila si pe un termen cat mai scurt, tot ceea ce ar trebui sa facem este sa ne invartim in niste grupuri sociale unde noi sa fim cei mai slabi, utimii din grup. Prin acest lucru noi nu avem absolut nimic de pierdut, ba mai mult, vom invata de la cei care sunt deja in grupul respectiv.

Acum depinde foarte mult de ceea ce ne dorim, grupurile acestea pot fi de mai multe tipuri, grupuri sociale, grupuri de tip atitudinal sau pur si simplu niste grupui financiare. Trebuie sa avem o grija foarte mare cum ne alegem aceste grupuri, cum ne acomodam cu ele si cum sa facem ca evolutia noastra sa nu ne afecteze relatiile pe care deja noi le-am dezvoltat.

O data ce vom schimba grupurile putem sa cadem si intr-o mare greseala, aceea de a rupe radical si total legatura pe care deja o avem cu un anumit grup, Ideal ar fi sa realizam relatii de lunga durata, iar cand vom evolua la un grup net superior, sa nu uitam niciodata de unde am plecat, ba mai mult, este recomandat sa ne intoarcem la grupurile initiale si sa le aducem un plus de valoare, pentru a ajuta si la randul nostru celelalte persoane. Dezvoltarea personala este precum un bumerang, te dezvolti cat mai mult, tragi foarte mult de tine, dar la un moment dat te vei intoarce sa impartasesti si cu ceilalti cele invatate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *