Am ales HP ProBook 4752S

După cum v-am spus, am plăcerea să vă anunţ că după o grea decizie şi cu atâta tehnologie în cap şi cu sutele de sugestii primite în alegerea unui laptop bun, calitate-preţ, pentru un buget de 2500 Lei, am găsit şi soluţia.
Soluţia este, HP ProBook 4752S. Haideţi să vă spun cum am ajuns eu la această concluzie, generalizând într-un fel sau altul, dar cu o experienţă în spate de peste 4 ani cu HP. După cum v-am spus la început, pusesem ochii pe acel Acer Aspire 7741G, un laptop destul de decent pentru 2500 Lei însă cu două mici inconveniente dacă pot să le spun aşa, dar ce pot fi neglijate fără nicio problemă:

• HDD-ul la 5400 RPM
Pentru unii, nu o să fie mare chestie, pentru cei ce nu exploatează laptop-ul şi nu au nevoie de software care să-l stoarcă. Eu am nevoie din păcate de Render destul de mult şi pentru asta am un SSD de 16GB, destul de mic ce-i drept, însă nu dispun acum de câteva sute de lei să-mi iau unul mai mare. Şi da, 7200 RPM îşi spune cuvântul în faţa unuia cu @5400RPM.

• Garanţia
Din păcate, Acer oferă numai 1 an garanţie în România. Bine, nu ar fi ăsta un aspect extrem de rău care să-ţi schimbe opinia, pentru că o prelungire de garanţie costa în jur de 100 Lei, însă, dacă HP are 2 ani, a contat şi asta ceva pentru mine, deşi, ca oricare altul, sper sa nu am probleme cu el vreodată.

• HP vs ACER
Am stat şi m-am gândit, m-am răzgândit şi tot aşa. Pe acer personal nu am mai pus mâna, însă, cu HP am o experienţă de peste 4 ani în spate şi 2 laptop-uri, un NX6310 şi un NW9440. Am avut într-adevăr o problemă cu NX-ul, la display, destul de gravă, dar a ţinut săracul circa 2-3 ani, fără nicio reparaţie, decât un Upgrade de memorie. Nimic de reproşat. NW-ul a fost ceva excepţional, nicio problema în aproape 2 ani de zile şi acum, îl foloseşte tata, merge brici.

Cam astea ar fi chestiile pe care le-am luat în calcul în alegerea laptop-ului.
Aspecte care nu-mi prea plac la HP

• Design-ul
Într-adevăr, nu contestă nimeni performanţele HP însă la design, are o bilă neagră HP, deşi, asta nu m-a împiedicat în alegerea mea. HP-urile, au o formă destul de butucănoasă şi sunt destul de mărişoare în comparaţie cu Acer sau Toshiba însă, pentru mine, asta nu a contat foarte mult, deşi, mi-ar fi plăcut să arate ca un Acer.

• Hardware mai scump
În comparaţie cu Acer, piesele de bază pentru HP precum placă de bază, display, invertor, tastatură etc. Bineînţeles, nimeni nu speră să ajungă să cumpere aşa ceva, şi iar acest aspect nu prea m-a interesat el fiind în garanţie, iar la expirarea acesteia o voi prelungi bineînţeles, însă, este de luat în calcul.
Aşteptarea asta..

Acum, trebuie să aştept 24 de ore să-l primesc, apoi, îmi bag mâinile-n el, să-l instalez, securizez şi personalizez Precum pentru el am o licenţă de Windows 7 Professional, voi scoate la “Concurs” fosta mea licenţă de Windows XP Professional în 1-2 săptămâni, şi cel ce are cea mai mare nevoie de ea, o va câştiga. Bineînţeles, îi voi trimite şi autocolantul ce l-am primit de la licenţă pentru a doveţi că este veritabilă şi pentru a putea demonstra în cazul unui control.

Până atunci, toate cele bune şi voi veni cu un Review după cum v-am promis.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *