Cartușe originale sau cartușe compatibile?

In cazul in care te folosesti foarte mult de imprimanta, fie ea la serviciu sau acasa, cu siguranta te-ai pus de foarte multe ori in postura de a cumpara cartuse pentru imprimanta, iar mereu te gandesti ce varianta sa alegi.

Stim cu totii ca sunt destul de scumpe cartusele pentru imprimanta, iar din aceasta cauza, au aparut alte variante pe piata pentru a face concurenta cartuselor traditionale. Acum poti alege sa cumperi cartusele originale fabricate direct de catre producatorii imprimantelor (Samsung, HP, Canon etc), sau sa cumperi un cartus care este compatibil cu imprimanta.

Avantajul primelor tipuri de cartuse, cele originale, este firesc faptul ca inspira o mai mare incredere pentru consumatori, sunt 100% compatibile cu imprimanta si respecta anumite standarde. Insa, pe de o alta parte, producatorii care aduc pe piata cartusele compatibile se lauda ca pe langa faptul ca produsele lor sunt perfect compatibile cu imprimantele, acestea au si o calitate foarte buna, ba chiar aproape la fel de buna precum cartusele originale, doar ca la jumatate de pret.

Cu toate acestea, pretul de cele mai multe ori nu trebuie privit precum un indicator al calitatii unui anumit produs, se pot gasi pe piata cartuse compatibile foarte bune pe piata, insa trebuie avuta mare agrija de unde se achizitioneaza.

Cartusele originale:

  • + Plusuri: sunt fabricate direct de catre producatori, deci nu vei avea probleme din punct de vedere al calitatii si compatibilitatii.
  • – Minusuri: evident, pretul, care de cele mai multe ori este unul foarte ridicat. In trecut cartusele valorau aproape cat o imprimanta noua.

Cartusele compatibile:

  • + Plusuri: Au aproape aceleasi rezultate precum cele originale, iar pretul este la jumatate fata de cele din prima categorie.
  • – Minusuri: Chiar daca alegeti sa mergeti pe varianta de cartuse compatibile, trebuie sa aveti grija la calitatea acestora, pentru ca pe piata sunt si produse care nu ofera standardul ce calitate la care ne asteptam.

Ca si concluzie, daca sunteti genul de persoane care abuzati de imprimanta si tineti la portofel, cartusele compatibile sunt cea mai buna varianta. Au aproape aceeasi calitate, insa pretul este undeva la jumatate, iar pana la urma pretul este un aspect important.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *