Casa de marcat si importanta sa in orice afacere

Orice afacere reprezinta vanzari. Fiecare dintre noi vrem sa vindem servicii, produse sau pur si simplu sa ne vindem timpul pentru a obtine lucruri pe care nu le avem. Daca ne hotaram ca este timpul sa dezvoltam o afacere, trebuie sa luam in considerare achizitia unei case de marcat, mai ales daca afacerea respectiva presupune vanzarea de produse fizice.

Desi poate sa fie destul de facila emiterea de facturi si chitante pentru fiecar produs cumparat, la volum foarte mare de vanzari casa de marcat poate sa usureze foarte mult munca comerciantilor. Multi dintre cei care comercializeaza nici nu prea au de ales, deoarece casa de marcat fiscala este obligatorie in unele cazuri.

Cand este obligatorie casa de marcat?

De regula, cei care sunt obligati sa faca acest lucru sunt cei care vand produse cu amanuntul catre populatie. Aici sunt incadrati deopotriva producatorii agricoli, cei care vand produse alimentare, cei care presteaza servicii de transpot public sau cei care vand pachete de servicii turistice.

Cum achizitionezi o casa de marcat?

Pentru a putea achizitiona un astfel de dispozitiv, trebuie sa apelezi la unul dintre distribuitorii autorizati de Ministerul Finantelor. Acestia au obligatia sa asigure service in mod direct, asadar, achizitia este una cat se poate de sigura.

Atentie: Achizitia unei case de marcat nu este suficienta. Pentru a fi in legalitate, trebuie sa se obtina un numar de ordine pentru casa de marcat, de la registrul comertului, iar pentru acesta este nevoie de cateva acte, precum o cerere, o copie dupa factura de achizitie a casei de marcat sau o declaratie pe proprie raspundere in care se mentioneaza adresa locului unde va fi instalata casa.

Desi pare extrem de stufoasa, legislatia caselor de marcat nu este tocmai grea si o data ce ai descoperit cum se foloseste acest dispozitiv, vei privi cu mult mai multa deschidere fiecare actiune intreprinsa cu ajutorul sau.
Daca vrei case de marcat ieftine, poti gasi solutii deosebite pe www.costalaris.ro

Related Posts