Ce alimente îți reglează tiroida cel mai bine

Tiroida este o glanda foarte importanta a organismului uman. Aceasta controleaza toate functiile organismului datorita faptului ca elibereaza hormoni care joaca un rol important in controlul dispozitiei, greutatii si a fertilitatii.

O buna functioneare a tiroidei este esentiala pentru organismul uman, iar anumite alimente bogate in iod, cum sunt algele marine si ouale ajuta tiroida sa-si indeplineasca rolul. Ouale au pe langa selenium si iod si alti nutrienti care ajuta la reglarea tiroidei. Totusi nu ar trebui exagerat consumul acestora, pentru ca poate dauna, daca mancam acest fel de mancare doar odata pe saptamana este mai mult decat suficient.

Iaurtul reprezinta si el o optiune la care putem apela fara probleme atunci cand dorim sa aducem un aport de iod alimentatiei noastre. Un alt aliment foarte important, datorita cantitatii de iod pe care o intalnim in el este carnea de pui sau vita.

Pe langa iod, carnea mai este o foarte importanta sursa de zinc, nutrient de baza pentru o functionare corecta a tiroidei. Pentru un aport cat mai bun de iod se mai pot consuma si fructe precum zmeura, murele dar si afinele pentru ca sunt bogate in antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi.

Aceste alimente trebuie consumate in cantitati moderate, intrucat un consum exagerat poate duce la o crestere in greutate.

Buna functionare a tiroidei, ar trebui sa fie preocuparea oricui pentru ca datorita ei, cele mai importante functii din organism sunt influentate intr-un mod pozitiv.

Algele marine, desi un aliment nu prea consumat la noi in tara, reprezinta si ele o optiune viabila pentru un aport mare de iod.

Acestea, pe langa faptul ca au o cantitate importanta de iod prezinta si o concentratie mare de zinc, foarte benefica in buna functionare a functiei tiroidei. Aceste alimente reprezinta cheia pentru o tiroida functionala si sanatoasa.

Related Posts