Ce alimente trebuie să consumi iarna pentru a nu te îngrășa nici un gram?

Atunci când vrei să fii în plină formă iarna și să te ții departe de boli, este foarte important să ai grijă la ceea ce pui în farfurie. Dar cel mai adesea, mesele pline de calorii care te încălzesc și care te fac să te simți mai bine vin cu câteva kilograme în plus. Ce trebuie să consumi iarna pentru a nu te îngrășa?

Consumă cât mai multe supe. Cea mai bună idee pentru a te încălzi și pentru a-ți face plinul de vitamine în același timp. Supele conțin cel mai adesea foarte multe legume bogate în vitamine, minerale și oligoelemente. Iar legumele bogate în vitamina C precum ardeiul roșu, roșiile, broccoli sau varza sunt cele mai bune. Supele sunt cele care te pot sătura repede și ușor deci nu va mai trebui să apelezi la mese copioase seara.

Consumă alimente feculente și legume uscate, dar doar cele cu un indice glicemic scăzut. În perioada rece, organismul are nevoie de mai multă căldură pentru a se încălzi. Are nevoie de mai multe glucide deci, dar ai grijă la alimentele cu un indice glicemic ridicat.

Introdu deci la tine în meniu alimente precum cerealele integrale, orezul sălbatic sau basmati, pastele integrale, orzul, quinoa, tăiețeii de soia, muesli sau couscous. Evită cu orice preț cartoful sub toate formele sale, pâinea albă și făina rafinată, mămăliga și cerealele procesate de la micul dejun.

Leguminoasele sunt și ele pline de beneficii atunci când vine vorba despre formă. Sunt bogate în proteine vegetale, oligo-elemente și fibre.

Oleaginoasele și fructele uscate. Fructele uscate sunt cele care vor aduce organismului oligo-elementele și mineralele de care are nevoie corpul pentru a se încălzi. Sunt alimente anti-frig și luptă contra oboselii. Oleaginoasele, au un aport foarte important de omega 3, adică grăsimi bune care nu îngrașă.

Poți consuma și cele mai delicioase băuturi calde precum ciocolata caldă cu ștevie sau zahăr de cocos, infuziile fructate și picante, cu scorțișoară, anason stelat sau cuișoare. Golden milk, o băutură celebră deja este o altă opțiune foarte sănătoasă.

Lasă un răspuns