Ce este mierea de floarea soarelui?

Majoritatea consumatorilor de miere opteaza pentru tipuri de miere extrem de cunoscute,cum ar fi mierea de tei, mierea de salcam sau mierea polifrora. Pe langa acestea insa, exista si alte tipuri de miere, cel putin la fel de gustoase si sanatoase. Mierea de floarea soarelui este una dintre ele si reuseste sa atraga atentia tuturor consumatorilor, printr-un gust deosebit si prin numeroase beneficii pe care le ofera pentru sanatate.

Mierea de floarea soarelui este monoflora si are o aroma puternica, foarte usor de recunoscut. La fel ca si mierea de rapita, contine foarte multa glucoza, ceea ce inseamna ca se cristalizeaza foarte rapid.

Unul dintre elementele care diferentiaza foarte mult aceasta miere de altele, este faptul ca are un continut bogat de lecitina in stare pura. Pe langa aceasta, mierea de floarea soarelui contine si flavonoizi, uleiuri volatile sau diverse substante minerale.

Care sunt beneficii mierii de floarea soarelui asupra sanatatii?

Un beneficiu major pe care il prezinta aceasta miere este faptul ca are proprietati tonice. De asemenea, este un element antibacterian si antibiotic. Consumata frecvent, miere de floarea soarelui are atat un efect afrodisiac, cat si unul energizant, reusind inclusiv sa stimuleze circulatia sangelui.Popular, este folosita foarte des pentru intarirea imunitatii sau pentru reglarea tensiunii arteriale.

La ce poate sa fie folosita mierea de floarea soarelui?

Te poti bucura de acest tip de miere in foarte multe variante si in foarte multe preparate. Astfel, este perfecta pentru indulcirea bauturilor sau pentru a da gust prajiturilor si a preparatelor dulci. De asemenea, poate fi consumata chiar si atunci cand este vorba despre alte tipuri de alimente, nu doar dulciuri.

Daca este consumata simpla, o lingurita pe zi poate sa fie suficienta pentru a oferi toate beneficiile majore, precum eliminarea stresului, energizarea corpului sau intarirea sistemului imunitar. Datorita continutului foarte mare de lecitina, este un produs recomandat studentilor si elevilor.

Mierea de floarea soarelui este una dintre sursele cele mai bogate in proteine vegetale si datorita ajutorului pe care il ofera corpului uman, este una dintre cele mai apreciate tipuri de miere.

Related Posts