Cele mai bune filme inspirate din întămplări adevarate

Filmele istorice atrag un numar mare de persoane deoarece ne imbogatesc cultura generala si ne instruiesc, pe langa ca ne distreaza. Daca aceste filme sunt inspirate din intamplari adevarate, cu atat mai bine.

Braveheart. Braveheart este un film lansat in anul 1995 in care rolul principal este jucat de Mel Gibson. O muzica care ne taie rasuflarea, scene incarcate de emotie si actori in forma maxima. Un film epic si crud care ne determina sa strigam si noi: Libertate! Filmul evoca viata tumultoasa a lui William Wallace (Gibson), eroul si simbolul libertatii scotiene, care, la sfarstiul secolului XIII a infruntat trupele regelui Angliei Edwad I care i-a invadat tara.

Hitler: The Rise of Evil (2003). Christian Duguay ne oferea in 2003 filmul Hitler: The Rise of Evil. In copilarie, Adolf Hitler nu se simtea deloc in largul sau in sanul familiei sale. Acest sentiment nu a disparut nici dupa ce a mai crescut si, respingerea suferita din partea Scolii de Arte Frumoase de la Viena l-a bulversat enorm. Se angajeaza mai apoi in armata inainte de a se lansa in cariera politica si sa comita toate atrocitatile la care multi au fost martori sau chiar victime.

The Pianist (2002). Ramanem in tematica celui de-al Doilea Razboi Mondial cu The Pianist insa, de data aceasta, sub un alt unghi. Filmul se intereseaza de povestea lui Wladyslaw Szpilman, un pianist de origine poloneza, evreu si unul din putinii supravietuitori ai gheto-ului din Varsovia. Rolul principal este interpretat de Adrien Brody si a fost recompensat cu 7 premii Cesar si trei premii Oscar. In timpul celui de-al Doila Razboi Mondial, Wladyslaw Szpilman, un celebru pianist polonez reuseste sa scape de deportare insa se trezeste in ghetoul din Varsovia. Reuseste intr-un final sa scape si se refugiaza in ruinele capitalei. Un ofiter german, care apreciaza muzica il ajute si astfel incepe sa se intretina de unul singur ca pianist.

Lasă un răspuns