Cele mai mari insule din lume

Care este cea mai mare insulă din lume? Dacă multora din voi Australia este prima insulă care le vine în minte, trebuie să știți că aceasta nu este clasată drept insulă.

Insula Ellesmere. Insula Ellesmere este situată în Canada și numără doar 146 de locuitori. Insula adăpostește o stație meteo și un radar care permite reperarea imediată a celor care trec fără permisiune peste gheața canadiană.

Insula Marea Britanie este a treia cea mai populată insulă din lume după Java și Honshu și cea mai mare insulă din Europa cu o suprafață de 216 777km².

Insula Victoria. Puțin mai mare decât insula Marea Britanie, insula Victoria are o suprafață de 217 291km², este situată în partea de nord a Canadei și este locuită de doar 1700 de suflete.

Honshu este prima insulă care ne vine în minte când ne gândim la Japonia. Honshu este o insulă ce adăpostește în jur de 90 de milioane de locuitori din care majoritatea locuiesc în regiunea metropolitană Tokyo. Suprafața insulei Honshu este de 230 512km².

Sumatra este cea mai mare insulă situată în întregime în Indonezia cu peste 50 de milioane de locuitori. Cu o suprafață de 473 481km², Sumatra ocupă locul șapte în topul celor mai mari insule din lume.

Insula Baffin este situată în extrema nordică a Canadei și numără doar 10 745 de locuitori iar cel mai mare oraș de pe insulă numără doar 6000 de locuitori. Cu o suprafață de 507 451km², insula Baffin are o suprafață mai mare decât cea a Spaniei.

Madagascar este o insulă situată în Oceanul Indian și posedă o floră și faună printre cele mai interesante din lume. Suprafața sa este de 578 041km².

Groenlanda. Chiar dacă unii specialiști consideră că Groenlanda este formată din trei insule distincte, majoritatea enciclopediilor o definesc drept cea mai mare insulă din lume cu cei 2 130 800km² ai săi.

Lasă un răspuns