CES 2020 – OnePlus va prezenta un smartphone cu un modul de cameră invizibil

OnePlus Concept One, un smartphone conceptual care nu apartine gamei clasice a marcii va fi prezentat in cadrul CES 2020. OnePlus este singurul constructor chinezesc de smarthone-uri popular in Statele Unite ale Americii si este determinat sa profite in continuare de acest lucru. In cadrul CES 2020, anul acesta, compania va dezvalui Concept One, un smartphone atipic menit sa demonstreze capacitatea sa de inovare. Pe Twitter, compania tocmai a oficializat una din principalele sale caracteristici – camere foto invizibile.

Trei aparate foto invizibile. In ultima perioada, mai multi constructori de smartphone-uri au prezentat smartphone-uri echipate cu o camera frontala ascunsa sub ecran. In urma cu cateva saptamani, la Shenzhen, numerosi sunt cei care au avut posibilitatea sa incerce un prototip de telefon al carui camera foto se ascundea sub pixelii ecranului sau OLED. Acest lucru permite diminuarea bretonului sau a perforatiei, pastrandu-se totodata aspectul borderless. Xiaomi a prezentat si el recent un produs similar. Concept One insa ar putea veni cu ceva diferit. Clipul video promotional publicat de catre OnePlus ne lasa sa intelegem ca aparatul foto triplu situat in partea dorsala va fi invizibil. Ceea ce inseamna ca spatele aparatului foto ne va lasa impresia ca nu arboreaza niciun aparat foto.

Zake Zhang, responsabilul foto din cadrul OnePlus afirma ca tehnologia de camera sub ecran nu este inca gata insa ca, pe termen lung, toata lumea o va adopta fara indoiala. Nu se stie inca daca Concept One dispune de un astfel de aparat frontal sau va trebui sa ne multumim cu acest modul de camera inovant in partea dorsala, ascuns.

Ascunderea sistemului de camere foto in partea din spate este posibila prin intermediul unei sticle speciale capabile sa isi schimbe culoarea. De altfel, in tweet-ul sau, OnePlus a mentionat urmatoarele lucruri – sticla capabila sa isi schimbe culoarea. Cu alte cuvinte, un ecran LCD cu un singur pixeli, capabil sa ia culoarea de pe spatele dispozitivului cu scopul de a oferi senzatia de luminozitate deplina. Oficialii companiei au postat deja si un filmulet scurt cu scopul de a ne arata cum functioneaza aceasta inovatie.

Cea mai putin fericita parte este aceea ca OnePlus nu va fi un dispozitiv comercial ci va fi o aparitie destinata exemplificarii inovatiilor la care lucreaza constructorul din greu. Unii spera ca OnePlus va veni si el cu un telefon pliabil insa pentru moment nu este vorba despre asa ceva.

OnePlus Concept One ar putea sa aduca la un nivel comercial urmatoarea sa generatie de telefoane si anume gama OnePlus 8. Saptamanile viitoare vom avea cu siguranta mai multe informatii in acest sens.

Lasă un răspuns