Corectarea sânilor asimetrici

In mod normal, sanii au dimensiuni usor diferite si arareori sunt perfect simetrici. Totusi, in timp ce la cele mai multe femei gradul de asimetrie e moderat spre minor, unele femei au un grad sever de asimetrie, iar asta le altereaza semnificativ calitatea vietii, nu neaparat prin crearea unor probleme fizice, ci mai degraba prin crearea unor sentimente de rusine.

Practic, inainte sa apeleze la ajutor specializat, cele mai multe femei sunt stanjenite de faptul ca trebuie sa poarte haine foarte largi, ca nu isi gasesc niciodata un sutien potrivit, precum si de faptul ca nu pot sa foloseasca un costum de baie fara sa atraga priviri ciudate. Natura sanilor asimetrici este congenitala, si chiar embriologica.

Uneori, in cazuri mai rare, pacientele se nasc fara muschiul pectoral major, conditie numita sindrom Poland.  Problemele cauzate de diferentele de marime se pot corecta prin interventie chirurgicala, care poate fi singulara sau multipla, in functie de dorintele pacientelor si de gradul de asimetrie.

Ce e foarte important de retinut, de asemenea, e ca uneori diferenta de marime e doar o iluzie optica provocata de o deformatie usoara a arcurilor osteocartilaginoase (adica a coastelor).

In acest caz, chirurgii vor trebui sa nu foloseasca implanturi mamare identice, ci vor trebui sa foloseasca unul cu o marime usor mai mare, pentru a compensa partea mai mare.

Cum are loc corectia in sine?

In principiu, exista 2 metode utilizate relativ frecvent:

1) prin corectarea unui san pentru a-l aduce la dimensiuni normale. Asta poate implica atat marirea, cat si corectarea lui;

2) prin corectarea ambilor sani, lucru ce poate implica mai multe proceduri, intrucat sanii mai mari au si aoreole mai mari, care la randul lor accentueaza ideea de asimetrie, pe langa masa in sine.

Recuperarea dupa o interventie chirurgicala de genul acesta dureaza pana la 2 saptamani, mai ales in cazul pacientelor care au primit implanturi de silicon.

In acest interval de timp, femeile trebuie sa poarte un sutien de sustinere, precum si sa tina pansati sanii (chiar si pentru o perioada mai mare de 2 saptamani) pentru ca cicatricile sa fie cat mai fine cu putinta.

In cazul in care pacienta doreste o vindecare mult mai rapida, procedura de asimetrie mamara poate fi completata de tratamentul cu celule stem autologe (proprii), aceasta fiind o metoda de marire a sanilor fara operatie, bazata pe marirea sanilor cu grasime proprie, tehnica specifica chirurgiei regenerative.

Related Posts