Cu și despre șoareci cibernetici

Îmi plac perifericele de bună calitate și urăsc să le schimb. De prin 2001 până prin 2004 am avut un IntelliOptical 1.1A, un mouse sănătos și potent. A murit după mulți ani de Diablo, a fost înlocuit de un MX 310.

Apoi de un MX518, care a lăsat locul unui MX1000. Ăsta însă a murit acum o lună și a fost înlocuit, că deh, nu mai voiam fire, de un MX1100. Mare greșeală, nu m-am obișnuit cu forma ergo și l-am dat în pierdere, înlocuindu-l cu un G5. Ocazie cu care m-am întors la epoca de piatră a cablului.

Problemele mele existențiale, că sunt două. De ce naiba nu găsești pe piață acum un mouse wireless, decent pentru gaming, simetric și greu? MX1000 a fost un mouse perfect, dar dacă vrei acum ceva similar ai de ales între pocitania de Sidewinder X8 și Mamba wireless. Primul are dezavantajul că este urât, al doilea că este Razer. Deh, Logitech a decis că e bine să îngroape G7.

A doua problemă existențială, care sper să mă ajute într-un viitor test de mouși. Cum țineți dihania în mână? Până acum am descoperit trei tipuri:

  • grabbers – cei care înhață mouse-ul în mână și nu ating padul cu zona încheieturii
  • squeezers – cei care sprijină încheietura pe pad și țin mouse-ul de părțile laterale
  • sliders – asemănători cu squeezers, dar presiunea este exercitată pe partea superioară, nu în laterale

Related Posts