Cum faci RAR-ul unei mașini din … să zicem Germania

Poate interesează pe cineva care nu a mai avut niciodată treabă cu RAR-ul sau cu ce înseamnă mașină dpdv al actelor și documentelor. Eu am făcut chestia asta pentru prima data și a mers așa:

1. Traduci la cineva autorizat următoarele acte: contractul de vânzare-cumpărare, cartea de identitate a mașinii și certificatul de înmatriculare. Adiacent am mai tradus și o hârtie mică informativă de la Opel ce avea notate toate seriile mașinii.

2. Faci programare la RAR pe site sau telefonic. Atenție la introducerea seriei sașiului, dacă nu ai scris-o bine pentru programare e foarte posibil să te prezinți la RAR degeaba. Eu mi-am ales prima zi în care era disponibilă oră 8.

3. Te prezinți la RAR cu câteva minute înainte de ora programării cu numărul ce l-ai dobândit la telefon sau pe site. Acolo vei primi fișa de programare eliberată de RAR și o cerere pe care o completezi după ce intri în curtea RAR-ului.

4. În incintă RAR te pune să parchezi într-un rând și vine cineva care apoi te îndrumă spre linia de verificare. Completezi cererea de la pct. 3 și domnul care îți ia în primire mașina va verifica actele . În cazul meu nu s-a uitat la nimic din ce am tradus dar s-a uitat să corespundă seria sașiului cu cea pe care am introdus-o la programare (!!!atenție la introducerea datelor). Mi-a mai cerut și hârtia aia pe care erau trecute toate seriile mașinii. Apoi a băgat-o în hală și am așteptat la capătul celălalt. Nu știu dacă i-au fost utile traducerile respective, nu am de unde să știu ce fac ei înăuntru.

5. Cu hârtiile ce le da persoană de mai sus te duci și plătești la casierie factura pentru serviciile respective.

6. Aștepți pe linia de ieșire mașina , îi dai omului factura verde, cererea de la pct.3 , fișa de programare și o copie după CI.

7. Revii în câteva ore sau când îți spune omul pentru a-ți ridica documentele.

Deci, ca și costuri:

-tradus 30 lei/pagină

-plată RAR (autentificare+eliberare CIV) – 406 lei

Chestii diverse: nu știu dacă sunt utile toate documentele traduse de mine, dar am preferat să nu risc; nu aveam timp să mă primb prea mult pe la RAR ținând cont că am fost la sfârșitul lunii decembrie. M-au pus să curăț și zăpada de pe mașină . Toată!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *