Cum încălzim casa pe timp de iarnă

Atunci cand te muti la casa cu siguranta te vei gandi cum sa-ti incalzesti cat mai eficient casa in perioada anotimpului rece. Daca la bloc depindem in mare parte de incalzirea de la un anumit furnizor si este destul de greu sa ne debransam si sa alegem surse personale de incalzire, la casa avem toata aceasta flexibilitate, insa trebuie sa ne gestionam foarte bine pentru un randament ridicat.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand ne gandim la iarna este izolatia casei, daca aceasta nu este izolata cum trebuie, atat la exterior cat si la interior, degeaba incalzim noi casa pentru ca nu va fi eficient iar caldura va disparea rapid. 

Astfel, daca am rezolvat cu izolarea casei, mai ramane de vazut ce varianta de incalizre sa alegem. Conform specialistilor, in momentul de fata cea mai buna metoda de incalzire este incalzirea in pardoseala. Tevile de incalzire sunt conectate la centrala, iar peste ele se toarna sapa, un strat de izolatie, iar in cele din urma vine parchetul sau gresia dupa caz. Este o varianta buna, pentru ca astfel caldura nu va sta doar deasupra incaperii, ci se va incalzi uniform de jos in sus si vom avea mereu o senzatie placuta la picioare.

Insa, daca deja am cumparat casa construita si este destul de greu sa mai lucram la sistemul de incalzire in pardoseala, tot ce ne ramane este sa ne orientam spre centralele termice. Aici avem doua variante, fie una pe gaz, fie una pe lemne. Recomandat ar fi sa mergem pe varianta de gaz, deoarece este solutia mai ieftina si trebuie deups un efort mai mic, insa daca nu exista o retea de gaz in preajma noastra va fi foarte scump sa investim pentru a aduce gazul in casa, asa ca mai ramane varianta centralei pe lemne.

Astfel, daca vom alege varianta de centrala pe lemne, trebuie sa fim foarte atenti, iar atunci cand o achizitionam sa luam una care poate suporta si carbunele, deoarece acesta este mai ieftin iar arderea ar fi prelungita mai mult timp. De asemenea, cu ajutorul carbunelui vom consuma si mai putine lemne.

Related Posts

2 Comments

  1. Cel mai important in cazul casei pentru incalzirea acesteia este izolatia, daca nu avem acest lucru bine pus la punct, se vor forma scurgeri de caldura iar iarna vom avea de suferit atat la capitolul temperatura cat si la cel financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *