Cum putem ține plantele vii în apartament

Majoritatea dintre noi ne dorim să avem un apartament viu, în care să ne simţim cât mai comod şi cât mai plăcut. O mare parte din timp ne-o petrecem în casă, iar acesta ne influenţează zilnic starea într-un mod plăcut sau negativ.

Pentru a nu ne afecta negativ, e important să avem ordine, dar şi plante, care în cele din urmă sunt benefice şi pentru sănătatea noastră. Pentru că acestea sunt vii, trebuie să avem grijă de ele. Chiar dacă de multe ori timpul nu ne permite.

În principiu, nu trebuie să facem prea multe lucruri pentru ca acestea să nu se ofilească. Din contră, unul dintre cele mai importante lucruri pentru ca o plantă să rămână vie este să nu fie mişcată prea des.

Unele plante sunt mai sensibile la mutări, altele rezistă mai bine. Pentru că nu v-aţi dori să vă documentaţi despre fiecare plantă în parte e mai bine să reţineţi doar că acestea trebuie mutate doar la nevoie.

E important să aveţi grijă unde le aşezaţi de la început. Pentru că au nevoie de lumină şi apă, e recomandabil să le aşezaţi într-un loc în care ajunge lumina şi în care apa în exces nu produce pagube prea mari. Uneori se întâmplă să exageraţi cu udatul.

De altfel, vasele în care stau plantele trebuie să aibă un drenaj bun pentru a nu risca să le putrezească rădăcinilie. Acest lucru îl puteţi face simplu prin găurirea fundului vasului pentru a se scurge apa în exces.

Mai trebuie să aveţi grijă la umiditatea aerului din cameră şi la temperatură, care nu trebuie să fluctueze. Nu trebuie să exageraţi cu atenţia asupra acestor aspecte. Dacă voi vă simţiti confortabil atunci şi plantele se vor simţi la fel.

Cam de aceste lucruri ar trebui să ţineţi cont dacă vreţi ca plantele să nu se ofilească. Dacă vreţi să le stimulaţi creşterea trebuie să folosiţi anumiţi ferilizatori şi substanţe care înlătură dăunătorii.

Related Posts