Cum repari un CD zgâriat?

Ni se intampla de foarte multe ori sa zgariem un CD, mai ales daca il folosim mai des. Cu toate ca CD-urile nu mai sunt chiar cele mai foloste obiecte, era lor fiind considerata apusa, acestea raman pentru multi o optiune, mai ales cand vine vorba despre un album muzical sau un CD pe care se afla kit-ul pentru un sistem de operare sau un joc indragit.

Toate CD-urile din prezent sunt facute pentru a rezista cat mai mult, cu toate acestea nu poate fi oprita aparitia unor zgarieturi. Daca veti dori sa rezolvati problema cu zgarieturile atunci ar trebui sa aveti in vedere cateva lucruri. In primul rand trebuie sa identificati zgarietura.

Dupa ce ati identificat zgarietura, trebuie sa curatati CD-ul. Pentru inceput inmuiati o bucata de carpa de bumbac in apa si curatati discul. Puteti adauga putin sapun lichid. Pentru a-l sterge trebuie sa incepeti de la mijloc, dupa care sa va deplasati incetul cu incetul spre exteriorul sau.

Dupa ce l-ati lasat sa se usuce incercati CD-ul. Daca veti observa ca nu merge si apar din nou erori, cel mai bine ar fi sa icnercati cd-ul cu un alt CD-Player. Daca identificati o zgarietura pe stratul inferior al CD-ului, folositi un marker pentru a marca locul unde se afla zgarietura.

Dupa ce ati facut acest lucru, luati doua bucati de banda adeziva si plasati-le pe ambele parti. Acest lucru de obicei rezo9lva cam 70% din cazuri, de aceea merita incercat. O alta metoda pe care o puteti incerca este utilizarea unei lampi.

Pozitionati lampa astfel incat sa lumineze partea inferioara a CD-ului. Rotiti discul timp de 20 de secunde in fata becului. Dupa ce ati facut acest lucru, puteti plasa din nou CD-ul in CD Player si sa vedeti daca acesta functioneaza.

Related Posts