Cum să te răcorești într-o zi de vară

A venit vara, deci și temperaturile ridicate pe care le suportăm mai mult sau mai puțin cu brio. Auzim mereu în jurul nostru oameni care se plâng de căldură, iar știrile de la televiziuni sunt pline de povești ale oamenilor care au de suferit de pe urma caniculei. Toate aceste efecte adverse ale căldurii pot fi evitate dacă avem grijă de noi și respectăm anumite reguli recomandate atât de medici, cât și de cei care au trecut prin neplăceri de genul acesta.

Hidratează-te corepunzător

Ai grijă să ai mereu la tine o sticlă de apă. Ori de câte ori aceasta este pe sfârșite, orientează-te către o nouă sticlă plină. Fiind deshidratați simțim temperatura mult mai apasătoare, iar corpul nostru va fi forțat să funcționeze fără apa de care are nevoie. Bea cât mai multă apă și consumă alimente bogate în apă. Pepenele verde este un adevărat prieten în acest anotimp călduros.

Mergi la o piscină

Pe cât este de distractiv, pe atât de răcoritor poate fi. Piscinele sunt la mare căutare în acest anotimp, iar prețurile abonamentelor sunt accesibile pentru toată lumea. Să bei un cocktail rece și să sari în apă ori de câte ori simți că te topești este o alternativă plăcută de relaxare și răcorire.

Fă mult sport

Încearcă să ieși la alergat dimineața sau seara, nu doar că îți vei ajuta corpul să arate cât mai bine și vei scăpa de kilogramele în plus, ci vei reuși să fii și mult mai rezistent la temperaturile ridicate. Un stil de viață sănătos are nenumărate beneficii, printre care și rezistența la temperaturile extreme.

Nu uitați să vă bucurați de fiecare moment frumos al acestui anotimp. Tindem să facem greșeala de a ne feri de orice bucurie a verii, ca mai apoi să regretăm că nu ne-am distrat suficient în acest anotimp superb.

Related Posts

2 Comments

  1. Hidratarea corpului este cea mai importanta, deoarece fara aceasta nu vom putea supravituii si in cazurile persoanelor deshidratate, cea mai imntalnita problema este insolatia..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *