Cum să abordezi persoanele nervoase

Daca interactionam foarte mult cu oamenii, cel mai probabil am trecut prin multe momente in care am avut de-a face cu persoane furioase, care se exteriorizau si isi descarcau nervii pe noi. Practic toata energia lor negativa ne revenea noua, care dupa acel moment aveam o zi din ce in ce mai proasta. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne lasam mai prejos si trebuie sa facem fata oricarui tip de persoana, indiferent de starea pe care o au la un moment dat.

In primul rand, ar trebui sa analizezi foarte bine persoana din fata ta si sa iti dai seama de ce este nervoasa. Sa observi daca ai jucat un anume rol ce a determinat starea de nervozitate, dar mai ales, sa vezi daca este o cauza fondata sau nu. De cele mai multe ori oamenii se enerveaza din motive puerile, insa pot exista si persoane care sunt furioase dintr-un motiv justificat.

Dupa analiza facuta, incearca sa iti menti cat se poate de mult calmul, ridicand tonul vocii sau plecand din acea conversatie nu faci altceva decat sa agravezi starea de nervozitate. Pastrand tonul vocii reusesti sa nu inrautatesti si mai rau situaia, iar oamenii in mare parte tind sa preia tonul vocii cu care li se vorbeste.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa atacam persoana din fata noastra. S-ar putea sa scoatem din noi cuvinte urate si care nu ar fi bune in contextul respectiv, sau sa dam vina pe persoana din fata. Trebuie sa incercam sa linistim pe cat se poate de mult partenerul de conversatie. Facand acest lucru dai o siguranta interlocutorului, iar la un moment dat va inceta din tipete si va continua discutia pe un ton civilizat.

Insa, daca observi ca situatia nu merge in directia potrivita, cel mai bine iti pregatesti o replica de final in care spui ca aceasta conversatie nu mai poate continua si te retragi elegant. Aceasta retragere nu trebuie sa fie facuta din prima, insa daca ai incercat sa calmezi situatia, insa interlocutorul nu da semne de linistire, cel mai bine ar fi sa te retragi si sa revi mai incolo.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *