Cum să alegi un contabil potrivit pentru firma ta

Nu trebuie sa presupui ca doar companiile mari au nevoie de contabili. Contabilul te ajuta sa supraveghezi costurile majore inca de la inceput, si sa privesti imaginea de ansamblu.

Un contabil bun poate fi partenerul afacerii tale pe viata, cunoscand totul de la modul in care vei finanta urmatorul produs, pana la modul in care vei plati pentru educatia copiilor tai. Pentru a gasi un contabil bun, trebuie in primul rand sa ceri sfaturi de la avocatul tau sau de la colegii de afaceri.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa intelegi ceea ce ai nevoie. Avand in vedere ca vei alege un partener, trebuie sa decizi unde se opresc responsabilitatile tale si unde incep cele ale contabilului.

Dupa ce ai stabilit care sunt asteptarile tale, esti pregatit sa incepi interviurile, si este indicat sa pornesti cu un numar de 5 candidati. Daca ai nevoie de servicii contabilitate Bucuresti, este important sa stabilesti intalnirile atat la sediul firmei tale cat si la sediul contabililor.

Astfel, atat tu cat si contabilul veti cunoaste mediul in care vor avea loc intalnirile voastre. Daca nu ai o firma sau o companie care desfasoara activitatea la sediu, si ai nevoie doar de contabilitate pfa, atunci alegerea ta va fi una mult mai simpla.

In timpul interviului scopul tau este sa afli cat mai ulte detalii despre 3 lucruri principale:

Servicii

Cele mai multe firme de contabilitate ofera servicii fiscale si de audit. Dar oare contabilul iti va oferi consultanta in imobiliare si management, si te va ajuta sa proiectezi si sa implementezi sisteme de informatii financiare? Asigura-te ca firma iti va oferi tot ce ai nevoie, si ca are exprienta cu firmele mici din industria ta.

Personalitate

Este stilul contabilului compatibil cu al tau? Asigura-te ca persoana cu care te intalnesti, este cea care se va ocupa de compania ta. In unele firme de contabilitate, exista parteneri care se ocupa de vanzari si firme mici, iar apoi lasa pe altii sa se ocupe de restul.

Taxe

Majoritatea firmelor de contabilitate taxeaza in functie de documentele pe care le inregistreaza firma ta. Totusi, exista contabili care taxeaza lunar. Iti poti alege contabilul in functie de serviciile de care ai nevoie si de costurile pe care esti dispus sa le platesti.

Related Posts