Cum să distrezi un copil mic

În ziua de azi copiii sunt foarte diferiți față de generațiile trecute (1980, 1990) iar pentru majoritatea părinților acest aspect creează diverse probleme și dificultăți. O mare masă de copii se nasc deja cu cel puțin un computer sau laptop în casă plus eventuale tablete și nelipsitele telefoane deștepte care sunt tot mai la modă în ziua de azi.

Așadar, copiii nu prea mai preferă jocurile în aer liber sau cele de societate precum monoploy și așa mai departe. Dat fiind faptul că tot mai mulți tineri părinți se confruntă cu astfel de probleme de comportament ale copiilor lor am creat o scurtă listă cu câteva metode cu ajutorul cărora să-ți distrezi copilul și să-i ocupi timpul în mod sănătos și nu prin statul cu orele în fața calculatorului.

  • Sportul – învățați-vă copilul încă de la vârste fragede să facă sport. Fie că vorbim despre înnot, fotbal, handbal, basket, lupte și așa mai departe toate au roluri esențiale deoarece în ziua de astăzi tot mai mulți copii se confruntă cu probleme de genul toracelui nedezvoltat sau scolioza din cauza lipsei sportului din viață.
  • Cititul – deși mulți copii și chiar oameni mari nu sunt familiarizați cu cititul cărților recomandat ar fi să vă obișnuiți odrasla să citească cât mai mult deoarece fiecare carte în plus citită va constitui un avantaj pe viitor.
  • Joaca cu animalele de companie – acest amănunt are 2 avantaje: 1. Copilul se obișnuiește cu responsabilitățile (îi atribuiți lui rolul de a hrăni/spăl/ îngriji animalul) și 2. Se poate relaxa jucându-se cu animalele de companie și chiar poate deprinde anumite abilități de comunicare cu acestea.

Acestea fiind spuse, dacă vă numărați printre părinții care se lovesc des de astfel de probleme ale copiilor lor și nu sunteți de acord cu prea multă tehnologie atunci metodele enumerate de mine în lista de m-ai sus s-ar putea să vă scoată din impas de câte ori aveți astfel de probleme.

Related Posts