Cum să treci cu succes un interviu

Un interviu de angajare este întotdeauna un stres. Și chiar dacă sunteți absolut sigur pe sine, disconfortul de la faptul că sunteți evaluat de mai mulți oameni va apărea cu siguranță. Prin urmare, pentru a arăta decent în ochii angajatorilor, merită sa va pregătiti pentru interviu. Și vom încerca să răspundem la întrebarea “cum să treci cu succes un interviu” prin împărțirea în două părți: pregătirea pentru întâlnirea cu angajatorul și reguli pentru un interviu de succes.

Cum să vă pregătiți pentru o întâlnire cu un angajator?

1. Ați trimis deja un CV și angajatorul răspunde. Prima conversație telefonică cu angajatorul este o șansă de a face o impresie bună. Fii calm și primitor. Scrieti numele companiei, numele și prenumele angajatului cu care ați vorbit, precum și numărul de telefon în cazul unor circumstanțe neprevăzute. Aflați exact adresa și ora, unde și când va fi efectuat interviul. Este, de asemenea, o idee bună să clarificați daca poate fi necesar să completați un chestionar. În acest caz, luați un pix cu dumneavoastra.

2. Pentru un interviu, pregătiți un pachet de documente. Ia cu tine:

  • CV-ul dvs. (mai bine în duplicat);
  • Carte de identitate sau pasaport;
  • Diploma de studii. De asemenea, nu uitați certificatele despre finalizarea anumitor cursuri, dar numai cele care sunt relevante pentru postul vacant pentru care solicitați.

3. În pregătirea pentru un interviu de succes, aflați mai multe despre compania în care intenționați să obțineți un loc de muncă. De regulă, informațiile privind direcția activităților companiei, istoria și valorile corporative ale acesteia pot fi obținute de pe Internet. Găsiți site-ul organizației sau orice mențiune despre companie. Astfel, puteți arăta potențialului angajator seriozitatea intențiilor voastre în dorința de a obține o poziție aici. Interesul reprezinta unul dintre secretele interviului de succes. Și pentru a arăta interes, este necesar să stim în mod clar ce face compania.

4. Nu uitați de dress code. În mod tradițional, experții recomandă un costum in cazul unui interviu. Dar practica arată că costumul nu este întotdeauna potrivit, mai ales dacă îți iei o slujbă, de exemplu, ca designer sau într-o altă poziție în care este necesara capacitatea creativă. Din nou, informațiile despre compania pe care o colectați în etapa de pregătire pentru interviu vă vor ajuta să navigați în codul vestimentar.

5. Înainte de a trece cu succes interviul, pregătiți răspunsurile la o serie de întrebări. Ca regulă, angajatorii sunt interesați de:

  • De ce ați ales compania noastră?
  • Care sunt motivele pentru care ați părăsit ultimul loc de muncă?
  • Spuneți-ne despre cel mai mare succes / eșec în domeniul profesional.
  • Spuneți-ne despre calitățile dvs. pozitive și negative ca angajați.
  • Ce beneficii puteți aduce companiei ca angajat?

Desigur, la interviu este mai bine să spui adevărul și numai adevărul. Atunci când răspundeți la întrebări, este mai bine să răspundeți pozitiv și să lăsați toate lucrurile negative deoparte.

Reguli pentru un interviu de succes

1. Un interviu de succes nu va avea loc dacă ați întârziat. Prin urmare, este mai bine să veniti mai devreme, cel puțin cu 10 minute. Este mai bine să așteptați decât să întârziați și să pierdeți șansa de a face o impresie bună. Ca o ultimă soluție, sunați, cereți-va scuze și avertizați că o sa întârziati. Același lucru, dacă te răzgândești să mergi la un interviu nu fi leneș să iei telefonul și să informezi despre decizia ta.

2. Zâmbiți și fiti politicoși. Acesta este unul dintre cele mai importante secrete ale unui interviu de succes. Adresați-vă intervievatorilor pe numele sub care se prezintă.

3. Răspundeți la întrebările adresate în mod clar și într-un mod pozitiv.

4. Ascultați cu atenție interlocutorul si nu il intrerupeti.

5. Nu ezitați să puneți întrebări despre companie: creșterea carierei, salariul, programul etc. Dar pentru întrebări din partea dvs., de regulă, va exista timp doar la sfârșitul conversației.

6. La sfârșitul interviului, multumiti angajatorilor pentru conversație. La urma urmei, ți s-a oferit ocazia de a te arăta. A încheia conversația pe o notă pozitivă este unul dintre cele mai importante secrete ale modului în care trebuie să treci cu succes un interviu.

Related Posts

2 Comments

  1. Pentru a obtine un interviu, in primul rand trebuie sa ai o tinuta potrivita, simpla si curata. Trebuie sa fii cat mai natural, dar in acelasi timp sa nu fii prea prietenos. Totusi, mergi la un interviul cu un posibil superior de-al tau, nu cu un prieten. Discutia trebuie sa fie un relaxata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *