De ce masajul te face să te simți atât de bine?

În timpul unui masaj, și după masaj, te simți uimitor. De fapt, începi să te simți mai bine chiar înainte ca maseuza să intre în camera de masaj. Te afli într-un spațiu cu lumină relaxantă, semi-întunecat, liniștit, înconjurat de muzică și mirosuri liniștitoare. Odată ce începi terapia la Tao Massage Bucharest, tot ceea ce ține de tensiuni și stres începe să se elibereze prin puterea atingerii. De ce această formă de terapie tactilă este atât de satisfăcătoare?

Percepția și conștientizarea ta se schimbă
Pe măsură ce te așezi pe masa de masaj, rămânând nemișcat, te poți concentra pe ritmul respirației proprii, să îți liniștești mintea și sa lași gândurile care apar să treacă. Ești captivat în acest moment de atenție prezentă, aici și acum. Atenția este o stare de conștientizare care îți atrage atenția asupra situației actuale și ajută la reglarea emoțiilor și stimularea conștientizării corpului. Când exersezi atenția, zonele creierului asociate cu emoțiile devin mai puțin active, determinându-te să devii mai puțin reactiv. Poți să te detașezi de sentimentele tale și doar să urmărești procesul de gândire pe măsură ce rămâi ancorat în experiența actuală.

Creierul tău eliberează hormoni care activează starea de bine și diminuează durerea
Atingerea realizată de maseuză provoacă o reacție imediată în creier. Imediat ce celulele nervoase ale pielii simt presiune, ele semnalează creierul pentru a elibera endorfinele, nu neaparat declansate de ceva erotic, care stimulează starea ta de spirit și îți dau un nivel natural ridicat de stare de bine. Ca urmare, hormonii de stres, cortizolul și adrenalina, încep să scadă, iar efectul global este unul de euforie și fericire.
Dacă ai vreo suferință sau durere, efectul generat de endorfine, asemănător cu morfina, va ajuta la diminuarea acestora prin blocarea semnalelor dureroase din creier. Dacă mușchii sunt răniți sau afectați după un antrenament fizic riguros, o mișcare de fricțiune îi va ajuta să se vindece mai repede. Cercetătorii au descoperit că masajul scade inflamația cauzată de exercițiile fizice și mărește apariția reparației celulare.

Creierul tău răspunde la mirosuri și arome
În timpul masajului tantric, poți simți aromele lumânărilor parfumate sau chiar uleiul folosit de maseuze să conțină uleiuri esențiale. Aceste uleiuri completează atingerea liniștitoare si cu nuante de erotism a maseuzei, miros bine, dar stimulează și activitatea cerebrală specifică. Uleiul de grapefruit poate încuraja producerea unor neurotransmițători care acționează ca analgezice naturale, în timp ce uleiul de măghiran poate crește nivelul de serotonină, ajutându-te să te simți calm. Lavanda este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri și este cunoscut pentru că promovează relaxarea și ajută la un somn de calitate. Uleiul de ylang-ylang are o nota erotica si declanșează eliberarea de endorfine, crescând astfel starea de bine.

Corpul și mintea sunt capabile să funcționeze mai bine
Adesea credem că putem simți când tensiunea este literalmente îndepărtată din mușchii noștri. Presiunea exercitată de mișcările mâinilor experte ale maseuzei terapeutului îmbunătățește circulația prin mișcarea sângelui mai eficient și eliberând toxinele din celule mai repede decât corpul tău o face în mod natural.
De asemenea și mintea ta se clarifică. Cercetătorii au descoperit că doar 15 minute de masaj te pot ajuta să gândești mai clar și să îți îmbunătățești vigilența.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *