Detalii importante pe care trebuie sa le cunosti inainte de epilarea cu ceara

Fie ca te epilezi cu ceara de ani de zile, sau este pentru prima oara cand vrei sa incerci acest lucru, trebuie sa te gandesti ca nu mai este mult pana la vacanta, si este momentul sa alegi cea mai buna metoda de epilare. Pentru ca este un subiect cu caracter personal, stim ca poate fi ciudat sa pui anumite intrebari cu privire la epilarea zonei inghinale. Din acest motiv, am facut un articol cu detalii despre ce se intampla atunci cand te epilezi, si ce sa faci in cazul in care pielea se irita.

Care este secretul epilarii fara durere?

Un lucru pe care multe persoane nu-l cunosc este diferenta dintre ceara tare, benzile cu ceara si ceara elaststica, sau ca ceara elastica chiar exista! Benzile cu ceara sunt cele mai populare, insa fac ca procedura sa fie plictisitoare, lenta si dureroasa, de cele mai multe ori lasand pielea lipicioasa. Ceara tare se rupe si se sparge, ceea ce o face dificil de indepartat, si reduce, de asemenea, eficienta de indepartare a parului. Ceara elastica se intinde pentru a elimina parul, iar benzile trag mai mult de par si mai putin de piele, oferind o experienta mai confortabila. O ceara de inalta calitate este doar o singura bucata din puzzle. E o intelegere de baza a organismului, pe care cosmeticianul trebuie sa o aiba pentru a indeparta parul corespunzator.

Ce fel de pregatire trebuie sa faci inainte de epilarea cu ceara?

Pentru cele mai bune rezultate de epilare cu ceara, asigura-te ca parul este de cel putin 2 milimetri. Aceasta lungime este ideala, deoarece permite o aderenta buna, iar parul este smuls din radacina in loc sa fie rupt de la baza. Este de asemenea important sa mentii parul sanatos si hidratat tot timpul, iar asta inseamna sa bei multa apa. Exfolierea este cheia, totusi evita exfolierea cu una sau doua zile inainte de epilare. Hidratarea este necesara pentru a mentine pielea moale intre epilari.

Cine nu ar trebui sa se epileze cu ceara (ex: persoanele cu piele sensibila)

Oricine se poate epila cu ceara, atat timp cat parul are lungimea corecta. Este recomandat sa spui cosmeticianului inainte de epilare daca ai alergii, probleme de sanatate, sau daca iei anumite medicamente (cum ar fi Accutane). Cei cu pielea sensibila, nu este nevoie sa isi faca griji cu privire la roseata, iritatii sau alergii atunci cand se epileaza cu ceara naturala.

Cu cat timp inainte de vacanta trebuie sa te epilezi?

Pentru a fi in masura sa te bucuri de o piele neteda pe toata perioada vacantei, este recomandat sa te epilezi cu doua sau trei zile inainte de vacanta.

Daca ai experimentat o epilare gresita, cum poti remedia situatia, si cat timp trebuie sa astepti pana revine totul la normal?

Vei putea remedia situatia in functie de ce s-a intamplat in momentul epilarii. Daca pielea ta a fost arsa cu ceara incinsa, trebuie sa astepti pana este complet vindecata, si nu te mai intoarce la acel salon. Cauta un salon care foloseste ceara elastica, care este aplicata la temperatura corpului, si astfel nu exista nici un risc de ardere. Daca parul tau a fost eliminat inegal, asteapta pana cand tot parul creste la dimensiunea corespunzatoare si fa-ti programare pentru un alt serviciu de epilare. Epilarea inegala apare de obicei atunci cand renunti la aparatul de ras si vrei sa te epilezi cu ceara, iar parul nu este crescut egal.

Related Posts