Diferențele dintre generații: jocurile

Îmi petrec destul de mult timp pe rețelele de socializare, în special pe Facebook, și cred că nu e zi în care vreun nostalgic să nu dea share la un videoclip sau o poză cu diferențele între generațiile anilor 80-90 și cele actuale.

Oamenilor le e dor de jucat șotronul, de alergat pe străzi de dimineața până seara și de bătut mingea prin curtea școlii, de confecționat tot felul de jucării ”hand-made” care astăzi se vând pe bani buni în magazinele specializate (făcute, ce-i drept, cu ceva mai multă atenție la detalii decât pe vremuri, dar totuși) iar lista poate continua.

jocuri colorat Fac parte din ”generația veche” însă în același timp nu mă încadrez în categoria nostalgicilor. Vremurile s-au schimbat, anii au trecut și nu mai e nimic de făcut în sensul ăsta. Suferind toată ziua pe net că puștii din ziua de azi nu se mai joacă în stilul celor ce astăzi au deja 20-30 de ani nu e o soluție din moment ce au apărut lucruri mai atractive pentru copii.

Nu poți obliga un copil să ia creioanele în mână și să înceapă să deseneze dacă el deja s-a obișnuit să-și petreacă timpul pe www.jocuridecolorat.biz, nu le poți spune puștilor cu Fifa 16 pe PlayStation sau XBox să mai bată mingea în curtea școlii.

Fiecare generație are particularitățile ei și, totodată, propriile avantaje și dezavantaje. Generația noastră a fost frumoasă în felul ei, cei mai bătrâni ca noi au avut deasemenea o copilărie frumoasă, cei din ziua de astăzi la fel și tot așa.

Ideea la care am vrut să ajung e că e irelevant să facem comparații între generații. Cum noi nu cunoșteam, în copilărie, să folosim tablete și telefoane mobile (nici nu existau încă) , nici tânăra generație n-are cum să accepte jocurile de acum 20-30 de ani. Totul se schimbă. Dacă am fi rămas la fel nu s-ar fi chemat nici că evoluăm, nici că involuăm, ci stagnăm, ceea ce ar fi fost mult mai rău decât prezentul.

Related Posts