Elegant sau Casual?

Cu totii il stim pe Zuckerberg, creatorul si fondatorul Facebook, acesta fiind intrebat de nenumarate ori de ce a adoptat un stil atat de minimalist al garderobei personale. Daca nu stiti, Mark Zuckerberg are acasa doar cateva tricouri, de culoare gri, iar acesta le poarta oriunde, indiferent de evenimentul la care participa.

Mark spunea ca face acest lucru pentru ca in viata trebuie sa iei foarte multe decizii, iar de aceea este indicat sa iti alegi foarte bine deciziile pe care le iei, dar si cantitatea, pentru a te putea concentra mai mult pe deciziile importante din viata ta, atat personala cat si profesionala. Astfel, Zuckerberg afirma ca are o decizie in minus pe zi pentru ca nu isi mai pierde timpul cu alegerea garderobei pentru ziua respectiva.

Insa, sunt si foarte multe persoane de cealalta parte a baricadei, care il condamna pe creatorul Facebook, spunand ca nu este de bun gust sa te prezinti chiar la orice eveniment imbracat in tricou, fara sa aderi la o tinuta mai eleganta.

Dar, cu toate acestea, trendul duce din ce in ce mai mult spre minimalism si spre a nu se mai adopta intotdeauna o imbracaminte formala, chiar si la locul de munca. De aceea s-au inventat mai multe zile speciale in marile companii, chiar si la corporatiile de la noi din tara. Aici putem adauga T-shit Monday sau Casual Friday, practic sa iti incepi si termini saptamana intr-un ton mult mai relaxat.

Sunt curios cum vor evolua pe viitor aceste tendinte, mai ales ca sunt foarte multe persoane in ambele tabere, facand din acest subiect unul tabu si de largi discutii precum la Android vs iOS sau Apple vs Samsung.

Totusi, daca stam sa analizam mai bine situatia, putem sa combinam foarte bine ambele stiluri, fara sa ne aruncam neaparat intr-o anumita tabara si sa ducem lupte impotriva taberei adverse. Personal prefer intotdeauna o tinuta casual, in care sa te simti cat mai in largul tau, iar daca presiunea exterioara o cere, poti intotdeauna sa adopti o tinuta smart casual, combinand imbracamintea cu un sacou, o camasa sau de ce nu, o cravata.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *