Fericirea mână în mână cu puterea de a ierta

Poate cu totii am intalnit in viata noastra cel putin o singura data anumite persoane care ne-au produs stari mai putin placute, ne-au adus in stadii ale vietii unde pur si simplu aveam impresia ca o sa clacam. Multi dintre noi am avut si am avea tendinta de razbunare, de a-i raspunde persoanei respective cu aceeasi moneda, insa aici este punctul unde procedam gresit.

Pentru a ajunge intr-un punct unde suntem cu adevarat impliniti si fericiti, trebuie sa invatam sa iertam, chiar daca este mai greu, daca nu putem face acest simplu lucru vom sta mereu cu o povara inutila pe cap atunci cand ne vom gandi la o eventuala metoda de a ne razbuna. Cei mai de succes oameni ai zilelor noastre indeamna la o gandire logica, matura si lipsita de micii “paraziti” si de ideologiile conform carora iertarea este pentru cei slabi.

Studiile s-au axat in principal pe cuplurile care au trecut recent printr-o despartire. In momentul in care acestia au decis sa isi continue vietiile si sa lase trecutul in urma s-a dovedit ca starea lor de spirit s-a imbunatatit cu peste 70%. Aceasta este doar un raspuns firesc al creierului, in momentul in care devenim mai impacati si relaxati, creierul nostru va produce mult mai multa serotonina, care mai este cunoscuta si cu numele de hormon al fericirii. Astfel viata noastra va capata intorsatura dorita.

Greutatea de a ierta provine din mandria omului, care dupa anumite intamplari nu se mai umanizeaza, uita de sine si incepe sa isi piarda usor, usor conditia de om, un lucru care tinde sa ia amploare in societatea actuala, manata de tot mai multe interese. Prin toate aceste lucruri, trebuie sa tinem la valorile noastre morale, sa ne respectam pe noi dar sa ii respectam si pe ceilalti, dar in primul rand, sa avem puterea de a ierta.

Related Posts