Găzduirea Shared Și Planurile “Nelimitate”

NELIMITAT – Asta pare a fi cea mai des întâlnită metodă, practicată de la firmele mici de hosting “din debara” până la firmele mari de hosting, ce și-au câștigat pe parcursul timpului o anumită reputație, pentru a-și atrage potențiali clienți.

Un asemenea plan sună cam așa: Spațiu Nelimitat, Trafic/Bandă Nelimitat, Email/Domenii Nelimitat, Suport 24/7, și bineînțeles, sună extrem de bine, mai ales că prețul pe care vi-l propune firma respectivă este unul destul de modest. Ce înseamnă găzduirea asta nelimitată pentru tine? Înseamnă că poți urca pe site ce vrei tu, în limita spațiului “nelimitat”, poți găzdui câte site-uri vrei tu și poți forja serverul cum vrei tu, și toate astea, pentru un tarif de câțiva euro lunar.

Adevărul este că NIMIC NU ESTE NELIMITAT și rețineți asta. Eventual, în cazul în care veți solicita prea mult serverul respectiv, mai exact procesorul, contul vostru va fi dezactivat ori o să vi se propună să schimbați planul, cu un altul mai scump bineînțeles, tot la fel de “nelimitat”. De altfel, sfatul meu este să citiți cu foarte mare atenție și să vă informați în legătură cu planul respectiv de găzduire deoarece repet, găzduire nelimitată nu prea există.

Acum, gândiți-vă la o chestie. Site-ul vostru este găzduit pe un server Shared, nelimitat bineînțeles. Acum, gândiți-vă că pe serverul respectiv nu sunteți numai voi găzduiți, ci mai sunt alte câteva sute de clienți, cu aceleași planuri nelimitate, ce plătesc aceeași sumă modică. De altfel, gândiți-vă la costurile de întreținere ale unui server, și faceți un calcul cam câți clienți ar trebui găzduiți pe un plan nelimitat, pe un astfel de server pentru a-și acoperi cheltuielile, să nu mai spunem de profit. Vă spun tot eu, cel puțin câteva sute de conturi.

Aici am vrut să ajung. Acum, gândiți-vă că toată lumea are spațiu nelimitat da, iar serverul respectiv are și el un HardDisk și un procesor. Acum, logic: Cât timp i-ar trebui unui astfel de HardDisk să se umple și unui astfel de procesor să fie suprasolicitat non-stop? Foarte puțin timp. Unde mai punem că viteza de încărcare a site-ului va avea serios de suferit.

Asta este motivul pentru care firmele serioase de hosting nu prea oferă planuri nelimitate de hosting, și-și alocă anumite specificații pentru fiecare pachet în parte. Rețineți că nu sunt suficienți 2-3 Euro/lună pentru a achiziționa un hosting decent, mai ales, nelimitat și vă spun asta din propria experiență și o să vă relatez pe scurt:

Anul trecut am cumpărat de la o firmă de hosting din România, IPV, un pachet nelimitat. Am folosit 1-2 luni, a mers acceptabil, pentru vreo 25 Euro/An cât dădusem. Când, m-am lovit de prima problemă: Deși aveam totul nelimitat, am vrut să urc pe server imaginea unui CD de prezentare a unei firma (vreo 600 MB) și nu m-a lăsat deoarece era o limită de maximum 100 MB/fișier. Și parcă totul era nelimitat.

De asta vă spun, nu există hosting nelimitat oricât ați căuta. Nu puneți botul la asemenea tâmpenii.

Related Posts