Implicațiile retracției gingivale

La afectiuni parodontale sunt supusi foarte multi oameni, chiar daca respecta un regim strict in ceea ce priveste periajul si ingrijirea frecventa a dintilor. Cand vine vorba despre aceasta afectiune, putem numara din ce in ce mai multe cazuri de acest gen, in care are loc retragerea gingiilor, lasand in urma un aspect alungit si inestetic al dintilor. Acest lucru se datoreaza mai multor cauze, dintre care cele mai frecvente sunt datorate unui periaj necorespunzator, a inaintarii in varsta, sau a unor lucrari stomatologice care nu au fost efectuate corect.

Medicii stomatologi ne atrag atentia sa fim foarte precauti cu orice semn care ne-ar putea indica retragerea gingiilor, asadar daca simtim inflamatii ale gingiilor, sau dureri destul de puternice ale acestora, cel mai indicat lucru ar fi sa consultam un medic specialist. Tratamentele care pot urma ca rezultat al netratarii la timp al unei afectiuni dentare fiind foarte costisitoare si de lunga durata. 

In Romania pentru retractia gingivala exista diverse tratamente si interventii chirurgicale, insa care trebuie sa fie repetate dupa o anumita perioada de timp. Una dintre cele mai bune metode, adoptata si de clinicile din strainatate este regenerarea gingivala minim invazie, o tehnica cu rezultate deosebite. Aceasta tehnica fata de metoda traditionala nu implica grefarea, sau alte interventii complicate si doar presupune o ajustare a vechiului tesut. Recuperarea dupa o astfel de interventie poate dura pana la 6 saptamani, perioada in care persoanele in cauza trebuie sa fie foarte precaute. 

Insa, pentru ca aceasta tehnica sa aiba vreun folos, pacientii sunt indrumati sa aiba o igiena orala stricta, sa foloseasca ata dentara si apa de gura si sa se spele pe dinti de cel putin 2 ori pe zi.  Referitor la pretul tratamentului retractiei gingivale, acesta este de 100 de euro pentru fiecare dinte, astfel ca cel mai bine ar fi sa prevenim decat sa combatem.  Deasemenea, nu trebuie sa uitam de vizitele cat mai regulate la medicul dentist. Cu toate ca avem un tratament al dintiilor si gingiilor ca la carte, pot aparea diferite probleme, iar doar un medic dentist poate sesiza aceste lucruri din timp cu ajutorul unei radiografii acolo unde este cazul.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *