Importanța serviciilor de cosmetizare auto

Nimanui nu ii place sa iasa pe sosea cu masina murdara. Din pacate, praful prezent din ce in ce mai mult in orase dar si la sate, noroiul care se formeaza dupa o ploaie mai abundenta sau chiar gainatul pasarilor care se aseaza chiar in copacul sub care sta parcata masina, o poate umple de impuritati si ii scade valoarea estetica.

Iar aspectul masinii este foarte important pentru proprietarii care se respecta, ingrijirea acesteia in detaliu atrage multe priviri admirative pe sosea. Cosmetizarea auto reprezinta infrumusetarea aspectului interior dar si exterior al masinii, un SPA profesional de care orice sofer poate beneficia daca stie unde sa apeleze.

Ce presupune cosmetizarea masinii la exterior

La exterior, masina trebuie sa arate impecabil, fara zgarieturi si impuritati. Asadar, zgarieturile fine sunt indepartate cu solutii abrazive si vopsele speciale. In plus, procesul de spalare si curatare al masinii trebuie facut ca la carte. Particulele care dauneaza parbrizului dar si tinichigeriei sunt indepartate, praf nu mai exista, iar murdaria dispare ca prin minune, fara ca produsele folosite sa afecteze vopseaua. Ceruirea si lustruirea masinii reprezinta un alt aspect important al cosmetizarii auto la exterior.

Cu cat masina este mai stralucitoare, cu atat se va cunoaste ca a fost vopsita. In plus, aplicarea unui strat de ceara inseamna ca murdaria care se depune va fi eliminata la prima ploaie sau cu primul jet de apa, fara sa se ia si ceara. Peste vopseaua masinii se aplica un strat transparent si subtire de ceara pentru un aspect lucios impecabil. Nu in ultimul rand, cosmetizarea masinii la exterior implica si aplicarea unui strat aderent lichid sau sub forma de pasta care impiedica murdaria sa se depuna.

Ce presupune cosmetizarea masinii la interior
In interior, va fi mult mai multa munca pentru ca masina sa arate ca noua. Tapiteria trebuie curatata si uscata in detaliu. Curatarea tapiteriei incepe cu aspirarea acesteia, samponarea si uscarea ei intr-un timp cat mai scurt. Acest procedeu are ca si scop eliminarea bacteriilor, petelor si mirosurilor neplacute. Sunt utilizate in general produse performante, tehnologii cu aburi, care nu afecteaza materialul din interior.

Pe langa tapiterie, se acorda o mare importanta si curatarii celorlalte elemente din interior ce includ maneta de viteza, volanul, bordul, zone care favorizeaza aparitia si dezvoltarea bacteriilor si carora trebuie sa se acorde o importanta deosebita. In acest caz, substantele dezinfectante trebuie sa fie folosite pentru o mai buna protectie a sanatatii soferului si pasagerilor.

Reimprospatarea aspectului interior dar si exterior al masinii inseamna prelungirea vietii acesteia, manifestarea unui interes crescut fata de aspectul exterior dar si interior al masinii, o mai buna igiena pentru sofer si pentru pasageri precum si alte avantaje importante pentru folosirea masinii in viitor.

Lasă un răspuns