Imprimante etichete: ce trebuie să știi înainte de achiziționare! Sfaturi de la specialiști!

Daca nu de mult se utilizau imprimante etichete, in fond, echipamente care se conectau la un calculator si se foloseau pentru imprimarea etichetelor pe hartie, materiale autoadezive sau materiale textile, azi se poate vorbi deja si despre tehnologie cu mult mai performanta utilizata in acelasi scop. Dincolo de acele dispozitive care se pot numi deja “clasice”, exista si imprimante de etichete moderne, care dispun de ecran si tastatura si care pot fi utilizate fara a fi conectate la un calculator.

Cei care administreaza un business si doresc sa achizitioneze o astfel de imprimanta trebuie sa studieze foarte bine piata pentru a se asigura ca au ales un produs potrivit pentru nevoile lor. In urmatoarele randuri sunt prezentate cateva dintre cele mai importante aspecte legate de aceste dispozitive.

Tipul etichetelor este elementul cel mai important

Pentru realizarea unei etichete este necesar de  avut in vedere urmatoarele aspecte:

 • asigurarea partii de hardware, adica imprimanta de etichete propriu-zisa;
 • partea de software, programul de creare si tiparire;
 • consumabilele: etichete, riboane, diferite alte materiale.

Tipul imprimantei trebuie sa fie ales astfel incat sa corespunda specificului activitatii, intrucat exista modele diferite, ce pot printa coduri de bare, simboluri, caractere alfanumerice sau grafice.

In plus, exista mai multe tipuri de tehnologii ce stau la baza procesului. Spre exemplu, imprimantele de coduri de bare pot folosi doua tipuri diferite de tehnologii:

 • tehnologie direct termica, realizata pe hartie sensibila la caldura;
 • transfer termic, caldura transferand cerneala de pe ribon pe eticheta.

Alegerea tehnologiei nu poate fi intamplatoare, deoarece fiecare in parte este destinata unor anumite tipuri de afaceri. Etichetele realizate prin tehnologia direct termica au o durata mica de viata, fiind sensibile la expunerea prelungita la caldura si lumina. Pastrate in conditii optime, aceste etichete rezista in jur de 6-12 luni, astfel ca sunt potrivite pentru afacerile ce se ocupa cu produse perisabile, care se consuma repede. Etichetele realizate prin transfer termic sunt durabile si rezistente.

Tipuri imprimante etichete

Exista mai multe tipuri de imprimante pentru etichete care raspund nevoilor tuturor clientilor:

 • imprimante de birou: folosite de cei care nu au un volum mare de printat, silentioase si avantajoase ca pret;
 • imprimante comerciale: destinate unei utilizari medii;
 • imprimante industriale fixe, pretabile pentru utilizare continuu si volum foarte mare de lucru;
 • imprimante industriale portabile, folosite in liniile de productie in care nu exista si calculator si la etichetarea instalatiilor electrice;
 • RFID, imprimante profesioniste care opereaza cu ajutorul transponderilor RFID din hartia sau materialul de imprimat;
 • Personale, de mici dimensiuni, conectate la calculator, ideale pentru cei care au afaceri mici si un volum mic de etichetare.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *