Jocurile Cu Tiruri Ajută Copiii Să Se Dezvolte Armonios

Deși nu întotdeauna jocurile sunt recomandate în dezvoltarea armonioasă a unui copil, anumite categorii de jocuri pot fi cu adevărat excelente în acest sens, dacă sunt jucate cu moderație.

Jocurile cu tiruri fac parte din aceste categorii și reușesc să ajute copilul să se dezvolte foarte bine și să îi ofere numeroase beneficii.

Mai jos am alcătuit un top al beneficiilor pe care le aduc jocurile cu tiruri unui copil între 7 și 11 ani:

  1. Îi oferă adrenalină. Adrenalina este responsabilă de curaj și energie iar la vârsta respectivă, copilul are nevoie de cantități mari de astfel de caracteristici, pentru a se putea dezvolta foarte bine. Acțiunile din jocurile cu tiruri îi vor oferi doze foarte mari de adrenalină și de mulțumire de sine în cazul în care reușește să îndeplinească misiunile.
  2. Îi dezvoltă abilitățile de a rezolva misiuni. În jocuri, la fel ca în viața reală, orice misiune trebuie dusă la bun sfârșit. Orice joc cu tiruri are o misiune de rezolvat pe care copilul se va strădui să o ducă la bun sfârșit. Acest lucru îl va învăța să facă același lucru și cu misiunile sau targeturile pe care le va avea în viața de zi cu zi, în momentul în care va fi adult.
  3. Îi dezvoltă reflexele. Orice joc cu tiruri sau cu mașini dezvoltă deosebit de mult reflexele celui care îl joacă. Acest lucru duce la o coordonare foarte bună a mâinilor, care îl va ajuta pe copil și în momentul în care va avea propriul carnet de conducere.
  4. Îi dezvoltă imaginația. Imaginația copiilor este oricum foarte bogată, însă cu cât este mai bogată cu atât este mai bine. Misiunile din aceste jocuri cu tiruri și faptul că trebuie rezolvate anumite probleme, îl vor obliga pe copil să își pună imaginația la contribuție pentru a găsi cele mai bune soluții.
  5. Îi dezvoltă puterea de concentrare. Lipsa de concentrare poate să fie o mare problemă pentru copii, care sunt atrași din toate părțile de diverse lucruri. Un joc cu tiruri îi poate capta destul de mult atenția încât să îi dezvolte puterea de concentrare, lucru care îl va ajuta și în viață.

Atâta vreme cât sunt jucate moderat, jocurile cu tiruri pot fi adevărate lecții de viață pentru copii și îi pot ajuta să se dezvolte foarte bine din punct de vedere psihologic.

Related Posts