La ce ajută tehnica cititului?

Cum ar fi oare sa citim cartile preferate in jumatate din timpul pe care il petrecem facand aceasta activitate? Sau cum ar fi sa putem citi doua carti in timp ce in mod normal am citi doar una. Aparent aceste lucruri sunt posibile, insa necesita foarte mult antrenament, dar pana la urma si mult timp ca in orice activitate pentru a deveni “expert”.

Se speculeaza tot mai des ca pentru a deveni expert intr-un anumit domeniu ai nevoie de 10000 de ore de munca, insa in domeniul citirii nu avem nevoie de chiar atat de mult timp.

De ce ar fi indicat sa faci un curs de speed reading?

  1. 80% din intreaga informatie pe care noi o primim vine pe cale vizuala, ia un procent de doar 20% prin celelalte simturi.
  2. Din acest procent de 80%, o mare parte din informatie vine prin intermediul textelor cu care noi intram in contact.
  3. Pentru a citi cat mai multe carti, asta in cazul in care ti-ai propus la inceputul anului sa citesti un anume numar de carti.
  4. Prin citirea rapida vei putea sa iti optimizezi mult mai bine ideile, dar si sa intelegi mai bine ceea ce a vrut sa zica autorul.
  5. Vei fi intotdeauna la curent cu ultimele noutati pentru ca vei citi mult mai repede ziarele online sau blogurile

La un moment dat am facut si eu un asemenea curs de scurta durata, iar de acolo am ramas cu o singura idee importanta si principala. Cel mai important fiind acela de a renunta sa citesti cuvintele pe litere, ci mai degraba sa citesti tot cuvantul, chiar daca pare complicat, cu timpul te obisnuiesti sa citesti cuvantul dupa forma literelor, fara a mai fi necesar sa citesti fiecare cuvant in parte.

Totodata, citirea rapida m-a ajutat si in perioada sesiunii la facultate, atunci cand trebuie sa asimiliezi si sa citesti sute de pagini. Avantajele citirii rapide sunt foarte multe, iar daca nu va permiteti sau nu aveti acces la un astfel de curs, puteti sa va antrenati cititul chiar de acasa printr-un mod foarte simplu de realizat: citind!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *