Lucruri de respectat pentru a scrie articole mai bune

Propozitii scurte, concise si directe. Acesta este trendul zilelor noastre in materie de text pentru ca acesta sa fie citit de cat mai multe persoane. Avand in vedere ca nivelul de educatie al cititorilor este unul foarte variabil, este indicat sa folosim intotdeauna niste cuvinte cat mai simple, nu de altceva, dar nu toti cititorii nostri sunt academicieni sau ingineri iscusiti.

Iata cateva elemente pe care sa le adaugi textului pentru a fi mai citibil:

  • Propozitii cat se poate de scurte. Eventual de cateva cuvinte, fara multe virgule, dar ce e cel mai important, fara aberatii.
  • Fraze cat mai scurte. Eventual de doua, trei sau patru randuri, este mult mai usor pentru ochi sa descifreze textul.
  • Foloseste cat mai multe titluri si subtitluri. Este putin probabil ca un cititor sa fie interesat de un articol de la primul cuvant pana la ultimul punct, de aceea, folosint titlurile, acesta poate sa cearna mult mai usor informatia si sa extraga exact ceea ce il intereseaza. Oricum fiecare dintre noi facem acest lucru, citim printre randuri, insa daca putem da o mana de ajutor ar fi benefic de ambele parti.
  • Bullet points, daca ai o lista foloseste-te de ele. Arata foarte bine aproape la orice tip de text si pot fi folosite chiar si atunci cand exista o enumerare mai mare de 3-4 cuvinte.
  • Imagini intre paragrafe. Imaginile ajuta foarte mult la aspectul estetic, dar, totodata, daca sunt alese imaginile corespunzatoare, cititorii vor interactiona mai bine cu continutul pe care il distribui.
  • Link-uri catre sursele articolului. Daca vorbesti despre o anumita intamplare, un anume produs sau orice altceva ce provine dintr-o sursa externa, neaparat trebuie inclus si un link catre locul respectiv, special pentru a putea citit chiar cititorul daca este interesat mai mult de subiect.
  • Fa cat mai multe liste, oamenilor le place sa citeasca liste despre orice.
  • Foloseste cuvinte cu bold sau italic pentru a pune in evidenta anumite secvente din text, totusi, fara exagerari din privinta aceasta, altfel textul va avea un aspect vizual neplacut.
  • Scrie ce este cel mai important la inceput. Chiar si jurnalistii fac acest lucru, prima data dau tot ce au mai bun, special pentru a tine captivi cititorii.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *