Marea problemă a românilor

Una dintre cele mai mari probleme ale romanilor in momentul de fata este aceea ca ne place sa consumam mai mult decat avem. Fie ca abia am terminat facultatea sau doar ne-am gasit un alt loc de munca, imediat dupa ce trecem de perioada de proba, ne avantam spre prima banca care ne iese in cale pentru a aplica pentru un card de credit.

Daca avem un salariu cat de cat decent il vom primi, poate chiar pe loc, iar inevitabil vom avea lista de dorinte nesatisfacute in cap, asa ca instant ne vom cumpara un telefon nou, un laptop nou, eventual si un cuptor cu microunde, de ce si nu o masina de cafea? Vom cumpara lucruri de care nu avem neaparata nevoie, ba chiar ne-am descurcat foarte bine si fara ele pana la momentul respectiv.

Trec zilele, lunile si vedem ca am atins limita cardului de credit. Ce facem atunci? Evident, aplicam pentru un credit de nevoi personale, ne refinantam cardul de cumparaturi, iar cu banii pe care ii mai luam pe langa ca tot omul normal ne vom cumpara o masina. Masina de asemenea, va trebui intretinuta, cumparat combustibil si asigurari, generand astfel niste costuri mult mai mari fata de atunci cand mergeam la serviciu cu autobuzul.

Tot asa mai trec cateva luni si ne dam seama ca nu dorim sa stam cu chirie toata viata noastra, practic nu dorim sa stam in casa altcuiva la nesfarsit. Asa ca vom merge iar la banca si ne vom face un credit pe 30 de ani pentru a ne cumpara o casa sau un apartament, ridicand si mai mult costurile.

Practic, intr-un an de zile am reusit sa ne cumparam cateva bunuri insa cu un pret foarte scump, cu indatorarea noastra pe o perioada foarte lunga, perioada in care nu se stie in ce directie va merge viata noastra. Practic am asistat trecerea unui tanar rebel, fara probleme reale, la un tanar care are deja un contract semnat pe viata cu anumite banci pentru niste lucruri pe care la momentul respectiv nu si le-a permis, insa, cu toate acestea, si le-a dorit foarte mult.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *