Metode alternative pentru a ajunge la serviciu

Orasele mari au o problema din ce in ce mai dificila cu traficul, chiar daca se fac tot felul de studii iar populatia este indemnata sa mearga mai mult cu mijloacele de transport in comun, se pare ca lucrurile nu merg in directia potrivita.

Chiar daca este o presiune foarte mare sa se foloseasca mijloacele de transport in comun, de cele mai multe ori acestea sunt pline pana la refuz la orele de varf, nu sunt bine sincronizate intre ele daca ai nevoie de schimbare, iar in rest, cand nu sunt aglomerate, sunt pline de mizerii, scaune murdare sau miros urat.

De aceea, o mare parte dintre cei care merg ori la serviciu, ori la scoala sau facultate au trecut la metode alternative de a ajunge din punct X in punctul Y.

Iata ce mijloace alternative poti avea pentru masina sau transportul in comun:

Bicicleta. Chiar daca pare banal, cand este cald afara poti foarte bine sa scoti bicicleta lasata pe balcon si sa mergi cu ea la serviciu. Pe langa ca faci si putina miscare, vei ajunge si in timp util. Daca insa nu ai una nu este o problema foarte mare, acestea se pot inchiria, sau ba chiar cumpara, se gasesc la second-hand cu preturi foarte bune.

Trotineta. Pare o joaca de copil, dar trotinetele au intrat si in targetul persoanelor trecute de 30 de ani. In marile orase deja sunt foarte folosite, atat trotinetele traditionale, in care trebuie depus efort fizic si se opresc cu frana de picior, dar si cele electrice, care au o autonomie destul de buna si prind viteze considerabile prin oras.

Rolele. Sunt si rolele o varianta destul de buna pentru a ajunge de acasa la serviciu, insa aici necesita ceva mai mult efort. Rolele devin din ce in ce mai populare, chiar si marile lanturi de supermarket-uri au permis personalului sa poarte role pentru a se putea deplasa mai repede printre raioane.

Scuterul sau motocicleta. Aici deja vorbim despre o alta nisa, insa daca nu esti dispus sa faci un efort fizic prea mare si iti place adrenalina, poti merge linistit spre o motocicleta, avantajele sunt multiple, mai ales ca este mult mai manevrabila in oras fata de o masina.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *