Mituri false despre anvelope

Anvelopele masinilor sunt unele dintre cele mai importante parti ale unui autovehicul, iar acest lucru este datorat din pricina faptului ca sunt singurele materiale care ating suprafata pamantului, practic, masina noastra este sustinuta si face contactul strict prin anvelope.

Insa de multe ori soferii trec cu vederea acest aspect si uita ca anvelopele trebuie sa fie potrivite in functie de anotimpul de afara, iar folosindu-le corect suntem mult mai in siguranta.

Astazi vorbim despre cateva mituri care circula si in online si in offline despre anvelope:

Anvelopele de iarna se pot folosi si dau randament doar iarna.
Este un mit cat se poate de fals, anvelopele de iarna se pot folosi fara nici cea mai mica problema atat pe zapada, cat si pe timp de vara. Insa, daca folosim cauciucuri de vara, ar trebui sa le schimbam cu cele de iarna in momentul in care deja temperatura exterioara a ajuns la o medie de 7 grade mai multe zile la rand, deoarece acestea sunt concepute special pentru a avea o aderenta mai crescuta in conditii de temperatura scazuta. 

Anvelopele de iarna franeaza mai bine pe asfalt uscat decat cele de vara
Majoritatea consideram ca anvelopele de iarna sunt mai bune si pe timp de vara deoarece au un aspect mai agresiv si par mai aderente. Insa nu s-a luat in calcul faptul ca acestea sunt mai moi decat cele de vara, iar folosite vara se vor uza mult mai repede, de asemenea cu aceasta va creste considerabil si distanta de franare a autoturismului.

Anvelopele de iarna sunt obligatorii in lunile de iarna
De asemenea, un alt mit fals. Legea in momentul de fata nu precizeaza un anume orar calendaristic pe care soferii sa il respecte cu privire la folosirea cauciucurilor de iarna. Ele sunt obligatorii atunci cand autoturismul circula pe zapada, gheata sau polei. Pracitc daca incepe ninsoarea mai repede, in septembrie, vom fi obligati sa purtam cauciucurile daca dorim sa calatorim pe drumurile publice.

Cauciucurile all-seasons sunt cele mai bune
Specialistii spun ca achizitionarea acestor tipuri de cauciucuri este o economie destul de mare la bani, insa, de asemenea, se face si o mare economie la siguranta pasagerilor. Acestea chiar daca se pot folosi atat iarna cat si vara, nu dau radamentul potrivit, fie ca vorbim de vara sau iarna.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *