Motive pentru care să-ți deschizi un blog

Au trecut deja niste ani buni de cand am descoperit mai indeaproape internetul si, odata cu el, si blogosfera. Sau blogurile. Imi amintesc si acum cu oarecare emotie momentul in care mi-am deschis primul website pe blogspot.com (pentru cei ce au deschis televizoarele mai tarziu, asa se numea pe vremea aceea actualul Blogger.com). Mai dau si in zilele noastre de screenshoturi cu panoul de administare de la site-ul de atunci si imi amintesc cat de oribil si neprietenos arata. Totul era scortos, greu de accesat, n-aveam nici cea mai vaga idee cum sa fac site-ul sa arate si sa se incarce bine, sa fie cat mai ”friendly” – in zilele noastre – cu vizitatorii putini pe care-i aveam la vremea aia. Intre timp lucrurile s-au dezvoltat foarte mult si acum, desi unora s-ar putea sa nu li se para asa, este mult mai usor sa iti creezi si sa intretii un blog.

Desi au trecut atatia ani de cand mi-am descoperit aceasta pasiune care intre timp a devenit pentru mine o sursa principala de venit si este un job full-time as putea spune, inca se mai gaseste cate un apropiat sa ma intrebe ce m-a determinat prima data sa-mi deschid un blog si ce motive ar avea sa-si faca si el unul. Asadar am facut o scurta lista cu cateva motive pentru care sa incepi chiar acum!

  • Scrisul te elibereaza (si nu, nu ma refer la puscariasii care scriu carti pentru a scapa mai repede…). In viata ai deseori momente de nervozitate, frustrare si alte stari pe care ai dori sa ti le exprimi si poate nu ai cu cine sa vorbesti in acel moment. Blogul va fi acolo pentru tine. Scrie, povesteste, destainuie-te si te vei simti mai bine.
  • Un blog te responsabilizeaza. Atunci cand vei observa ca anumite acuzatii nefondate pe care le faci pe blog (cu totii am facut asta la inceput din nervi si alte motive si am avut parte de urmari mai mult sau mai putin grave) s-ar putea sa te bage in incurcatura, vei fi mult mai prudent atunci cand deschizi pagina de scriere a articolelor. Nu vei mai arunca cu mazga in stanga si in dreapta.
  • E mai usor ca niciodata sa-ti deschizi un blog. Si mai ieftin. Tot ceea ce-ti trebuie e un domeniu care costa cateva sute de lei pe perioada nelimitata sau vreo 50 lei pe an, un pachet de gazduire web de la megahost si dorinta de a scrie. Din acel punct mai ai nevoie de consecventa si restul vine de la sine. Mult succes!

motive-megahost

Related Posts