Motive pentru care vinul este bun pentru oricine

Vinul este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice, stim cu totii asta, iar aceasta bautura s-a schimbat de la originile ei si pana in zilele noastre, ca orice alt lucru, de altfel. Vinul a evoluat foarte mult, atat din punct de vedere al retetelor, al procedeurilor de preparare, dar chiar si al materiei prime, strugurii.

4 lucruri bune despre vinuri:

  • Vinul, consumat in cantitati moderata are un rol important in tinerea sub control a colesterolului. Acesta este rezultatul unui studiu executat in anul 2015, unde s-a analizast un esantion de 146 de oameni timp de 12 luni. In aceasta perioada, participantii la studiu au consumat vin alb si au facut exercitii fizice, insa nu mai mult de doua ori pe saptamana. Rezultatul a fost unul pozitiv, in aceasta perioada colesterolul a fost ameliorat.
  • Cele mai adesea boli intalnite in randul oamenilor sunt acelea de inima, iar daca te numeri prin acele persoane te poti bucura, deoarece un pahar de vin te-ar putea ajuta in o mai buna functionare a inimii tale. Despre vinul rosu se stia deja ca aduce un plus metabolismului, insa conform analizelor, se pare ca si vinul alb are aceleasi beneficii precum cel rosu in tratarea inimii.
  • Chiar daca pare ciudat, s-a demonstrat ca vinul alb ajuta si pentru sanatatea plaminlor. Studiul a fost realizat de catre o universitate din New York, iar rezultatul a fost unul favorabil, chiar daca nu prea se vede o prea mare legatura.
  • Ultimul, dar poate cel mai important aspect la consumul de vin este buna dispozitie pe care o ai imediat dupa consum. Dupa o zi grea la munca este excelent sa ajungi acasa, sa savurezi un pahar de vin si sa citesti o carte sau sa faci orice activitate care te bine dispune, fie ea jocurile pe calculator sau un meci de fotbal.

Chiar daca vinul are foarte multe puncte pozitive, trebuie sa tinem minte ca acestea ajuta doar daca consumam bautura cu rationament si nu ne intrecem limitele, ca orice exces, si consumul exagerat de vin este daunator. Perfect ar fi sa ne rezumam la un pahar de vin in fiecare zi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *