My Best Part, un film interesant

Lui Jérémie, in varsta de 30 de ani, ii este greu sa gaseasca un rol intr-un film sau intr-o piesa de teatru asa cum isi doreste. Ultimul sau partener de viata l-a parasit din cauza posesivitatii de care a dat dovada si din cauza geloziei maladive. Jérémie, complet pierdut, vrea sa se relaxeze total in Limousin, pamantul sau natal in care locuieste mama sa exuberanta si nu foarte afectuoasa…

Pe Nicolas Maury il cunoastem datorita interpretarii din serialul Dix pour cent. Cu My Best Part (Garcon chiffon in limba franceza), trece in spatele camerei de filmat intr-un film care uneori ne agaseaza insa, intr-un final, ne lasa un sentiment de liniste.

Jérémie Meyer este un actor in varsta de 30 de ani extrem de gelos care merge atat de departe incat instaleaza o camera de supraveghere pentru a-l supraveghea pe Albert, barbatul cu care traieste. Vrea sa se vindece de gelozie insa nu face nimic in acest sens, gelozia ramane pregananta si ii afecteaza enorm viata personala. Viata profesionala nu este nici ea stralucita. Decide sa se reintoarca sa locuiasca o perioada cu mama sa Bernadette pana cand reuseste sa se mai linisteasca putin.

Ceea ce este admirabil in acest film este delicatetea sa. Actor si realizator totodata, Nicolas Maury reuseste sa isi puna in valoare personajul. Maury ne prezinta un personaj melancolic, aproape pensionar deoarece nu mai reuseste sa isi gaseasca de munca, nu a mai primit de multa vreme un rol. Filmul este o reusita totala datorita amestecului de genuri efectuat de Nicolas Maury. Stie sa se foloseasca de comicul situatiei sis a scoata in evidenta toate aspectele dramei, fie ca este vorba despre tragicul unei rupturi sau despre comportamentul patetic al acestui barbat caruia ii este greu sa scape de obsesii. Un film care va fi apreciat cu siguranta.

Lasă un răspuns