Netbook Sau Tabletă? Alege Eee Pad Transformer!

Grea decizie nu? Tocmai pe această temă discutam astăzi la serviciu cu unul din colegi, care ar fi vrut să achiziționeze o tabletă dar care în același timp nu voia să renunțe la tastatura clasică a netbook-ului în favoarea celei „virtuale”.

Vreau să vă spun din start că nu eram un fan al tabletelor din două motive: Primul, din cauza tastaturii virtuale care mă incomoda la scris, să nu mai spun că era nevoie să așez tableta undeva iar al doilea ar fi durata de viață a acumulatorului, de sub 4-5 ore. Atunci când am întâlnit prima dată un Eee pad Transformer, fără a ezita, mi-am dorit să o cumpăr, lucru ce nu s-a întâmplat până în prezent însă cât de curând sper să pun mâna pe una.

Sper exemplu, la prima oră eu îmi iau actuala tabletă și ies cu ea pe balcon pentru a-mi citi mail-urile în timp ce-mi beau cafeaua, din-ainte de serviciu. Nu neg, actuala tabletă se descurcă foarte bine la cititul mail-urilor, însă devine ceva de neimaginat în situația în care trebuie să răspund înapoi la un email. Tastatura virtuală este foarte incomodă, deoarece trebuie să stau cocoșat, cu tableta așezată pe un spațiu drept, ceea ce îți scade din vizibilitate automat.

Cu Eee Pad Transformer, scapi de această grijă, datorită tastaturii dock-ului. Cu ajutorul ei, poți transforma tableta într-un laptop, în adevăratul sens al cuvântului, ceea ce e excelent. Astfel, poți tasta mai relaxat, mai eficient și într-o poziție confortabilă, deoarece tableta se poate inclina până la 130-145°, asemeni unui laptop. Ăsta ar fi motivul principal pentru care mi-aș dori un Asus.

În cel de-al doilea rând, eu lucrez foarte mult și în afara biroului, unde am nevoie de un acumulator puternic. Iarăși, și aici tableta mea pierde foarte mult, având o autonomie de până în 3-4 ore. În schimb, Asus Eee Pad Transformer are o autonomie de până la 8-9 ore. Pe lângă acumulatorul propriu zis al tabletei, dock-ul adică suportul de prindere al tabletei ce include tastatura, are și el un acumulator propriu, ce extinde durata de viață a acumulatorului cu încă 5-6 ore. Imaginați-vă că tableta voastră are o autonomie totală de până la 16 ore. Incredibil pentru o tabletă

Un alt atu al acestei tablete este sistemul de operare, Android 3.0. Bine, nu este nimic nou, deoarece aproximativ toate tabletele folosesc sistemul de operare Android, însă, aici voi compara Transformer-ul cu un netbook oarecare. Sper exemplu, eu fac transfer de date foarte des, în special copiere de pe stick-uri și în acest caz, folosind Windows-ul, am toate șansele să mă infectez cu un Autorun.inf. Știți virusul, toți l-am avut cel puțin o dată.

Avantajul sistemului de operare Android este protecția sporită împotriva virușilor. Să fim realiști, 90% din viruși sunt făcuți să afecteze sistemul de operare Windows. Astfel, pot sta în siguranță știind că sunt mult mai bine protejat antivirus.

Deasemenea, Android-ul este conceput pentru eficientizarea consumului de energie. Spre deosebire de Windows, Android nu pornește o sumedenie de aplicații și servicii inutile în background doar de dragul de a le porni, pentru a consuma cât mai multă energie.

De altfel, Asus Eee Pad Transformer poate fi folosit și ca un sistem “home cinema”. De multe ori, îmi este greu să car laptop-ul în sufragerie unde am imensul LCD de 118cm, însă este singura soluție din păcate deoarece actuala mea tabletă nu are nicio ieșire prin care să pot reda semnalul către un alt display. Eee Pad-ul mă poate scăpa de acest inconvenient:

Cu ajutorul ieșirii HDMI, din cadrul dock-ului, pot reda absolut orice tip de fișiere audio/video către un display extern. Astfel, tableta poate fi așezată cu ușurință într-un loc restrâns datorită dimensiunilor sale reduse.

În drumeții, tableta vine iarăși în ajutorul vostru cu funcția GPS, care iar clasează Asus Eee Pad Transformer în fața unui netbook oarecare. Au fost situații în care a trebuit să mă descurc cu Google Maps, împreună cu stick-ul de la Vodafone. În cazul în care dețineam un Asus, garantat scăpam de o asemenea problemă.

Am auzit gurile rele spunând că Eee Pad Transformer este greu de atașat parbrizului. Acum sincer stimabililor, asta ar fi chiar culmea să mergeți cu tableta în parbriz, folosită pe post de GPS. Deși nu am testat personal acest lucru, vă pot asigura că va funcționa și din interiorul mașinii.

Deasemenea, trebuie să precizez că am avut și o mică nedumerire în privința tabletei, și anume, dotarea software, în special cu o aplicație Office. Până acum nu auzisem de suita Polaris Office, însă odată ce am descoperit-o, mi-am dat seama că această tabletă este decizia perfectă. Polaris Office include toate aplicațiile din suita Microsoft Office. Bineînțeles, în cazul unei tablete obișnuite nu v-ar fi ajutat foarte mult, însă în cazul Eee Pad-ului, vă ajută extrem de mult, datorită dock-ului, ce include tastatura și touchpad-ul ce transformă tableta într-un netbook veritabil.

În concluzie, Asus Eee Pad Transformer are nenumărate întrebuințări și din punctul meu de vedere, o situez în fruntea clasamentului, în fața unui netbook obișnuit. Durata de viață a acumulatorului imensă, tastatura atașabilă împreună cu touchpad-ul și sistemul de operare Android 3.0, fac această tabletă alegerea perfectă în situația în care doriți portabilitate.

Tableta poate fi achiziționată din magazinul online Koyos, la un preț de 2399 Lei, ce are inclus și dock-ul. La prima impresie, prețul ar părea a fi cam piperat, însă vă asigur că nu este. Gândiți-vă că un netbook obișnuit costă între 1200-1300 Lei însă nu veți avea parte de un acumulator extrem de puternic sau un display TouchScreen, să nu mai vorbim de posibilitatea de a detașa display-ul.

Related Posts

1 Comment

  1. faza e ca mi s-a urat ,deci l-am vazut in 123movies o gramada de filme majoritatea foarte proaste ,unele proaste ,si foarte putin acceptabile . La un moment dat m-am apucat de breaking bad il vad putlockers si acolo . Termin cu breaking bad ma apuc de sons o anarchy , sezonul 4 plin de danny trejo , is satul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *