Oh, cuplurile !!!

Cuplurile care nu se ceartă nu sunt cupluri. De fapt sunt sigur că nu există cupluri care nu se ceartă. Noi ne certăm. Nu des, dar ne certăm. În general de la chestiuni minore. Nu avem probleme importante. Suntem însă personalităţi puternice. Eu Balanţă, ea Geamănă.
O ceartă se poate derula cam aşa.
Ea:”Nu mai lăsa, te rog, colacul de la budă ridicat.” Io, care procesez informaţia, nu zic însă nimic. Ca şi cum e înţeles faptul că-i ok, voi încerca, dar nu promit. Pe ea însă o irită uşor spatele meu.
“Te-am rugat ceva! Poţi măcar să ai bunul simţ să-mi răspunzi!” Io, uşor iritat deja de tonul ei uşor iritat:”Te-am auzit. Nu-i nevoie să ridici tonul. Dacă nu am răspuns nu înseamnă că nu te-am auzit. Da, ok, o să incerc…” Şi-mi văd în continuare de treabă. Ea, mai iritată de tonul meu uşor iritat:”Poţi să te opreşti un pic din ceea ce faci? Tu ai auzit ce am spus? Nici măcar nu te-ai uitat la mine. De ce nu te uiţi la mine când vorbeşti cu mine? Îţi cer prea mult?!”
Io, din ce în ce mai iritat de tonul ei din ce în ce mai iritat:”Dacă nu mă uit la tine nu înseamnă că nu te aud. Am atenţia distributivă, pot face două lucruri în acelaşi timp. Crezi că mă solicită atât de mult faptul că-mi ceri să las joc colacul de la budă?” Greşeală fatală din partea mea. Ea, de-a dreptul nervoasă:
”Deci recunoşti că nu erai atent la mine. Nu ştiu ce fel de atenţie distributivă ai, pentru că de fiecare dată când te rog ceva uiţi. De câte ori ţi-am zis până acum să nu mai laşi ridicat capacul de la budă?! Ce-s eu, servitoarea ta, să-ţi tot cobor colacul?!” Eu nervos pentru că ea e nervoasă:
”Nu, nu eşti servitoare, dar nu-ţi cad mâinile dacă îl cobori. Nu-l las intenţionat.” Ea, furibundă:”Poate că mi-e greu să-l cobor de vreme ce ţie ţi-e greu să mă auzi. Nici măcar nu mă bagi în seamă. De ce ţi-aş manevra eu ţie colacul după ce te pişi? Nu mă asculţi în general.”
De aici discuţia ia o altă dimensiune, pentru că s-a pronunţat cuvântul “general”. Care include automat toate problemele. Deja suntem nervoşi, nimeni nu mai speră la o discuţie raţională în care pot fi rezolvate “problemele”. Deşi suntem doi oameni inteligenţi (ne place să credem), în astfel de momente încinse nu suntem decât doi copii. Hotărâţi să-şi susţină punctul de vedere. Prin nervi, tot ridicat, poate chiar şi uşoare jigniri.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *