Ora Pamantului.

Am stins lumina sambata? Nu, ca n-am fost acasa. O stingeam daca eram? Probabil ca era deja stinsa. Nu din moralitate si eco ce zace in mine, dar sunt ca un caine flamand: cand aprind lumina, trebuie sa fac ceva.

De obicei arcul meu reflex e asa: aprind lumina – fac curatenie prin casa, spal haine, vase, etc. Asa ca o tin cat de mult se poate stinsa. In alta ordine de idei , pun o intrebare: De câte becuri ai nevoie să te pişi? ? Raspuns: 8 9! Ca sa nu-mi rup membrele prin casa, aprind toate becurile posibile sa-mi lumineze calea pana la baie. Un calcul simplu arata asa: 3*60 W + 3 * 60 w + 2 * 100 w + 1 * 100 W = 660 W , pentru cateva sute de ml de lichid galben. Unde pui ca mai dau drumu si la 9 litri de apa si daca sunt nervos, mai uit si ultimul bec aprins pentru cateva ore.

In concluzie, trebuie sa avem grija de planeta noastra, sa facem economie, sa salvam balenele, delfinii si sturionii din Dunare. Ce ecologism imi trebuie mie cand in 2010 o sa merg trist pe langa terasele de pe Balcescu , stiind ca Romania nu va juca nici un minut?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *