Paradox: Adrenalină maximă la scară mică

Racingul este unul dintre sporturile cu cea mai mare adrenalina din toate timpurile si toata lumea. Insa de curand am aflat ca nu este neaparat nevoie sa te expui la diferite riscuri reale ci este sufficient sa ai parte de aceeasi doza de adrenalina insa la scara… mica.

Probabil va veti intreba multi despre ce vorbesc asa ca nu va lungesc cu vorba si o sa va explic. Vorbesc despre concursurile cu automodele… concursuri la fel de reale ca si cele de real racing.. onroad, offroad si asa mai departe.

Stiu ca nu este un sport foarte cunoscut la noi in tara insa acest subiect merita aprofundat. Cred ca este suficient sa va spun ca exista chiar si o federatie a acestui sport, se numeste Federatia Romana de Modelism si sprijina concursurile, de obicei care au ca si concurenti copii, care au la baza aceste modele ultra performante.

Ce sunt insa automodelele?

Un automodel este un mini autoturism telecomandat : masini, camioane, tancuri… toate acestea impartite pe diferite categorii: electrice onroad, electrice offroad, nitro onroad, nitro offroad, automodele benzina.

Concursurile cu aceste automodele rcracing.ro se desfasoara de obicei intre copii, in tabere  pentru copii special concepute pentru ca acestia sa intre in contact cu natura insa probabilitatea unui pericol sa fie minima, tabere special concept pentru ca ei, copii sa se simta ca niste campioni adevarati.

Este bine de stiut faptul ca aceste automodele sunt luate in serios de cei mari si ca atunci cand una dintre aceste masini  are perte de o defectiune, exista locuri special pentru repararea lor. Astfel ca se pot gasi service-uri speciale pentru  automodelele de toate tipurile. Aceste service-uri sunt dotate cu echipamente profesionale, unelte special pentru repararea micilor monstri pe patru roti  dar si cu personal calificat asa cum este intr-un service pentru masini la scara normal.

Eu sunt de parere ca automodelismul este un subiect ce merita a fi aprofundat pentru ca este un sport potrivit pentru sanatatea fizica si psihica a copiilor nostri. Decat sa lasi un copil o zi intreaga in fata unei tablet, mai bine ii pui in mana un automodel alaturi de care sa isi creeze propriile aventuri  si amintiri afara! Asa ca, daca nu erati familiarizati cu acest termen pana acum, cred ca este cazul sa aprofundati cautarile si, cine stie, poate ca in scurt timp vei devein un mic campion alaturi de automodelul tau preferat!

Related Posts