Pași prin care poți obține promovarea la locul de muncă

Lucrezi deja de ceva timp in firma si simti ca stagnezi, ca nu ai evoluat absolut deloc pe scara ierarhica, desi tu iti dai tot interesul si te lupti pentru a ajunge cat mai sus. Ei bine, ar trebui sa te mai gandesti putin de ce nu ai crescut mai mult in aceasta perioada, dar mai ales, de ce alti colegi mai noi poate au ajuns inaintea ta sus, chiar daca consideri ca nu meritau.

Iata o scurta lista cu niste calitati care te vor ajuta sa fii promovat.

  1. Nu intarzia niciodata la munca! Este unul dintre lucrurile cele mai importante, iar in zilele noastre chiar se pune o mare baza, mai ales ca sunt din ce in ce mai putine persoane care sunt punctuale precum un ceas elvetian.
  2. Fii proactiv! Incearca sa te implici cat mai mult posibil in atributiile pe care le ai, ca sa ajungi sus inainte trebuie sa dai foarte mult din coate si sa depui efort.
  3. Ia initiativa! Daca observi ca nu exista in momentul de fata o persoana care sa puna punctul pe i, sa faca ceva mai mult, sa se apuce de un nou proiect, fii tu acea persoana. Doar prin simpla luare de initiativa poti fi luat in vizor pentru o promovare ulterioara, asta aratatand ca esti foarte hotarat si ambitios.
  4. Creste productivitatea! Daca vezi ca ai putea face lucrurile mai bune si intr-un timp mai scurt nu mai sta pe ganduri, imbunatateste-ti stilul de munca.
  5. Gaseste solutii! Bill Gates spunea la un moment dat ca angajeaza oameni lenesi si inteligenti pentru ca acestia vor gasi intotdeauna niste cai mult mai usoare pentru a desfasura anumite activitati, astfel reducand timpul pentru anumite sarcini.
  6. Ajuta-ti toti colegii noi, da-le sfaturi si indruma-i pentru a se acomoda mai repede, de asemenea, nu trebuie sa uiti nici de colegii vechi, chiar si de sefi, daca vezi ca au nevoie de ajutor, nu mai sta pe ganduri!
  7. Cere promovarea! Daca respecti toti pasii acestia si dai dovada ca esti competent pentru o promovare cu siguranta nu vor fi probleme in evolutia ta pe plan profesional.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *