Recomandare Notebook Buget 2500 Lei

După cum v-am spus probabil, săptămâna asta, sau mai bine zic ce vine pentru că astăzi e deja Duminică, vreau sa-mi iau un Notebook nou pentru că deja săracul Toshiba Satellite A300 pe care-l am este destul de depășit și nu-și mai face treaba.
Pentru asta, am la dispozitie un buget de 2500 Lei, pe care nu am de gând să-l depășesc, hai să zic cu o marjă de eroare de maximum +/- 50 Lei dar nu mai mult. Aș vrea de la voi o recomandare pentru zilele ce urmează deoarece cel tarziu Miercuri vreau să dau comanda, astfel, până Vineri să poată ajunge deoarece am nevoie de el.

Cerințe în vederea recomandărilor:
Brand: Chiar nu mă interesează. Bine, totuși pun accent pe Acer, HP și Dell. Am avut de a face până acum cu HP și Toshiba și ambele s-au descurcat destul de bine. Toshiba m-a ținut cam 4-5 ani și înca mai merge destul de binișor, cu excepția acumulatorului (Vreo 15min maxim).

Display: Neapărat 17.3′‘, pentru că lucrez cu grafica și am nevoie de spațiu destul de mare. Hai să zicem, într-o situație excepțională, aș alege un display de 15.6” dar numai însoțit de un procesor Intel i5. Asta ar fi singura posibilitate.

Procesor: În primul rând dacă la Desktop-uri aș merge pe AMD, la Laptop nu am de gând să o fac, drept urmare, la capitolul procesor, aș vrea să-mi recomandați diverse laptop-uri, cu unul din procesoarele (i3 380 sau i5 X). Altceva nu ma interesează.

Memorie: La capitolul memorie vreau un minimum 3GB DDR3 (1066+ mhz, pentru ca unele i3-uri și i5-uri sunt limitate la 1066mhz pentru memorii). Mai sunt și hârburi cu DDR2 dar nu am nevoie de așa ceva, vreau ca pe viitor să pot face și un upgrade și pe deasupra, vreau și ceva calitate.

HardDisk: Aici nu am pretenții foarte mari deoarece am un HDD Extern 3.5” de 500GB. Vreau ca HDD-ul să fie neapărat SATA, 5400+ RPM, și de măcar 250/320 GB.

Video: Vreau ceva dedicat oricum, chiar dacă nu stau eu să mă joc pe el foarte des, vreau să fie capabil și de ceva “decent”. Pentru asta, m-am gândit la un ATI 5470 (512MB/64b) sau o Nvidia GT310M (1GB/128b).

Ieșiri: Aici am pretenția ca laptopul respectiv să aibă o ieșire HDMI pentru ca vreau să-l conectez la plasmă Myria (47”) pentru lucratul acasă respectiv pentru vizionarea unui film ceva. Restul ieșirilor necesare, adică mic/căști, usb etc. le au majoritatea laptop-urilor, deci nu prea mă interesează acest aspect foarte mult.

Cam astea ar fi cerințele mele și bugetul este de 2500 Lei, atât am, atât dau vorba aia.
Eu îmi recomand: Acer Aspire 7741G-383G50

Laptopul găsit este aproape de perfecțiune pentru bugetul meu: Are display de 17.3”, Procesor Intel i3 380M, Memorie 3GB, HDD 500 GB și Ati 5470 Video, însă, am avut vreo 2-3 păreri cam negative privind brand-ul Acer pentru garanția pe care o oferă de numai 1 an. Bineînțeles, se poate prelungi cu o suma de circa 120 Lei.

Acum, aș vrea să primesc o recomandare de la voi, sau dacă nu, să îmi spuneți părerea voastră despre alegerea mea și despre brandul Acer. PS: Vreau și ceva argumente, nu doar “e bun” sau “e prost”.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *