Redu alergiile cu 7 antihistaminice naturale

Atunci când suferi din cauza alergiilor, în loc să apelezi la medicamentele care pot veni cu unele efecte secundare neplăcute, cel mai bine ar fi să incluzi la tine în alimentație ingrediente antihistaminice care te pot ajuta să controlezi simptomele alergiilor.

Alergiile sunt un răspuns al sistemului imunitar în fața agenților externi precum polenul sau acarienii. Acești agenți externi sunt cei care pot produce o substanță numită histamină care duc la simptome precum nas înfundat, strănut sau mâncărimi.

Natura are de oferit deci atunci când suferi de alergii, o mulțime de alternative sănătoase la medicamente, cu efecte similare. Care sunt acestea?

Ceaiul verde. Pe lângă faptul că este un aliat de preț atunci când vrei să slăbești, ceaiul verde este considerat a fi unul din cele mai bune antihistaminice naturale care are substanțe antioxidante, ideale pentru a diminua eliberarea de histamină.

Infuzia de urzică. Este un alt remediu natural foarte bun pentru a controla simptomele alergiilor. Proprietățile sale pot diminua prezența alergenilor din căile respiratorii și calmează congestiile nazale.

Oțetul de mere. Oțetul din cidru de mere are o mulțime de substanțe anti-inflamatorii, anti-virale și anti-histaminice, ideale pentru a combate neplăcerile legate de alergii. Îl poți dilua în apă și consuma de 2, 3 ori pe zi.

Ceaiul roiboos. Este o băutură antihistaminică care poate frâna congestiile, senzațiile de pișcături și iritațiile gâtului.

Iaurtul natural. Culturile vii prezente în alimentele precum iaurtul natural sunt cele care pot ameliora activitatea florei bacteriene pentru a întări sistemul imunitar. Substanțele precum Lactobacillus acidophiles și bifidus sunt legate de diminuare riscului de a suferi de alergii. Iaurtul natur este delicios consumat cu o lingură de miere.

Infuzia de lucernă. Consumând acest tip de infuzie vei reuși să reduci senzația de arsură a ochilor și excesul de mucoasă din nas.

Infuzia de gingkgo biloba. Această infuzie conține substanțe numite ginkgolide care au efecte anti-alergice și care pot diminua în același timp excesul de mucoasă și iritațiile ochilor.

Lasă un răspuns