Se merită să te mai apuci de facultate?

Cea mai intalnita intrebare pusa de catre studenti: “se mai merita facultatea in zilele noastre?” Este o intrebare cat se poate de buna, care ii macina foarte mult pe studenti, dar si pe parinti care sunt batuti la cap adesea de catre ai lor copii ca nu le place ceea ce fac.

In randurile ce urmeaza vom discuta despre cat de importanta este facultatea in zilele noastre.

Se spune ca studiile nu te ajuta la nimic atata timp cat tu ai experienta intr-un anumit domeniu. Cu toate acestea, daca vei aplica la un job avand doar experienta, iar ca si contracandidati vei avea alte persoane care nu au neaparat experienta ta, insa o au, iar pe langa au si facultate, s-ar putea ca acele persoane sa fie alese in locul tau. Bineinteles, daca ai o experienta iesita din comun probabil acest articol nu iti este dedicat absolut deloc.

De asemenea, s-a demonstrat de foarte multe ori ca sunt persoane fara facultatea terminata sau fara diploma de licenta care castiga la fel de bine, sau poate mult mai bine decat cei care au avut note mari la facultate si au trecut prin anii de studiu fara probleme. Pana la urma toate lucrurile ajung sa se rezume la nivelul de experienta al fiecarei persoane si ce calitati pot sa aduca ca firma respectiva sa creasca.

In ultimul rand, o facultate ar trebui sa fie facuta doar pentru cei care doresc sa studieze mai mult un anumit domeniu, sau pur si simplu se simt atrasi de o anumita materie, cum ar fi matematica, geografia sau istoria. In zilele noastre nu se mai merita ca tinerii sa piarda timpul cu o facultate doar pentru a avea o diploma, la noi in tara sunt foarte multe oportunitati netratate, iar daca timpul ar fi investit altfel cu siguranta nu s-ar mai pune problema de facultate.

Concluzia este una simpla, daca simti ca ai nevoie de facultae pentru a invata mai multe lucruri, o poti face fara ezitare, insa daca doresti sa te apuci de o facultate doar pentru a avea o diploma te sfatuiesc sa nu o faci si sa cultivi altfel timpul respectiv.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *