Șoferul ”exemplar” de România

Lăsând gluma de-o parte, chiar nu este de râs la ce se întâmplă în trafic și zi de zi mă “confrunt” cu specimene ce sunt de părere că șoseaua este tarlaua lor și îi privesc pe alți șoferi sau pietoni ca pe niște intruși, drept urmare, m-am gândit să vă prezint această problemă într-un mod mai plăcut, astfel încât, cei ce se încadrează acestei “clase” să-și schimbe năravul câtuși de puțin.

Permisul e un drept ce “PLM”
Da’ mi se pare și normal. Îndată ce ai făcut 18 ani, trebuie să-ți iei permisul. Nu contează că nu știi să conduci, nu știi să te adaptezi la un trafic anume, nu știi regulile de circulație sau nu știi măcar să fii prudent și politicos în trafic. Ai furat mașina lu’ tactu’ o dată, ai văzut că nu-i mare chestie să o “mâni”, gata, ești șofer nu-i mare chestie. Obținerea permisului este o chestie minoră, nu contează dacă ai capacitățile necesare, dacă ai ceva bani de la “tata” se paote aranja și asta, mai ales în România. Nu contează că nu știi să citești sau să scrii, dacă știi să “dai cu pixu” pe hârtie, permisul e ca și luat.

Acum ai permis, da’ unde-i mașina?
Bineînțeles, în cazul în care nu-i furi mașina lu’ tactu’ din când în când să-ți faci damblaua, îți poți cumpăra o coajă de Dacie căreia să-i poți rupe roțile liniștit. Nu ai nevoie de foarte mulți bani pentru asta și actele, asigurarea sau celelalte taxe auto sunt opționale. Mai nou, am văzut că unii sunt “Asigurați de Iisus”, deci, n-ar fi nicio problemă.

Odată ce ți-ai luat o mașină, va trebui să o “tunezi”
Păi mi se pare și normal. Trebuie să ieși în evidență că altfel, vei fi confundat cu orice alt prostălău din trafic. În dotare ar trebui să intre neapărat un casetofon cu “empetrei” unde să poți descărca de pe “torenți” ultimile albume ale lu’ Guță și bineînțeles, niște boxe și un subwoofer, de preferat cât mai puternice pentru a fi sigur că te aud și cei din-prejur. Nu ai niciun farmec dacă muzica se aude numai în mașina ta.

Acum, trebuie să începi să înveți regulile esențiale de circulație:

Participanții la trafic sunt “dujmanii” tăi. Ignoră-i! Ce-ți pasă ție. Ești doar tu, “cotețul” tău și șoseaua. Restul sunt în plus. Cât despre pietoni, asigură-te că îi sperii nițel pe trecerea de pietoni pentru a te asigura că vei fi observat. Niște scârțâituri de cauciucuri și ceva claxoane ar trebui să rezolve problema. În cazul în care nu merge, strecoară-te printre ei.

Trecutul pe verde e ceva banal… Tu ai nevoie de adrenalină! Orice fraier poate trece pe verde nu-i mare chestie. Dacă vrei să ieși în evidență, forțează semaforul pe culoarea portocalie și dacă ești șmecher, nu-ți pasă când s-a făcut roșu. Atenție la ceilalți “șmecheri” care vor trece regulamentar pe verde.

Umple-ți mașina! Nu ai niciun farmec dacă ești singur la volan. Umple mașina cu 2-3 tovarăși și 2 pi**e cărora să te dai ciumeg și pornește la drum. Nu trebuie să ai o destinație anume. Pur și simplu plimbă-te așa, după ce faci o chetă cu tovarășii să bagi benzină!

Doar fraierii cedează trecerea Ce rost are să pierzi 5 secunde pentru a-l lăsa pe altul să treacă înaintea ta. Asigură-te că te-a văzut, da-i 2-3 Flash-uri și un claxon și treci liniștit.

Asigură-te că ești văzut în trafic Printre alți factori precum claxonatul la semafor ori în orice alte locuri când simți nevoia, trebuie să includeți și luminile de ceață și proiectoarele. Chiar nu contează dacă este plină zi, dacă nu e ceață ori e noapte. Ai lumini, le folosești, nu-ți interzice nimeni acest lucru! Mai mult de atât, culoarea mașinii trebuie să fie ori albă ori neagră mat, altfel, n-ai valoare!

Fi HIGH! Foarte des întâlnit acest termen. Pe scurt, inainte sa te urci la volan, pentru senzații și mai tari, se recomandă să trageți ceva pe nas înainte sau să beți ceva înainte, de preferat, ceva tare. Odată pilit puțin, veți avea garantat un curaj inimaginabil și măiestria voastră la volan va crește considerabil.

Regulile-s pentru fraieri În cazul în care ai o mașină șmecheră, mi se pare absurd să păstrezi limitele impuse de lege, la urma urmei nu ai dat câteva zeci de mii de euro pe un Merțan să mergi cu 50km/h cu el nu? Deasemenea, să mergi în limitele regulamentare nu ai niciun farmec și tu ai nevoie de adrenalină. Calcă pedala la maxim și vezi cât poate să ducă mașina ta. Cu cât zburdă mai repede, cu atât valoarea ta în fața celorlalți șoferi crește bineînțeles.

Te-ai săturat de condus? Parchează undeva! În puținele momente în care nu ești la volan, va trebui să-ți proptești mașina undeva. Parcările sunt banale deasemenea, sunt pline și parcările cu plată sunt pentru fraieri. Urcă-ți mașina pe o bordură sau pur și simplu, laso-n șosea cu avariile pornite că vei fi iertat. Nu contează că vei fi injurat. Astfel, te vei face garantat remarcat și valoarea-ți va crește considerabil.

Probleme cu “gaborii”? Ia-te-n gură cu ei! Cine sunt ei să-ți impună noi reguli pe care pur și simplu le știi, dar nu vrei să le aplici pentru simplul fapt că ești ciumeg. Gaborilor garantat li se va face frică și te vor lăsa în pace și vei scăpa cu maximum un avertisment.

Ți-au săltat permisul? Nu-i problemă. Cine-a zis că nu poți conduce fără permis? La urma urmei ce, dacă nu ai permis uiți cum să conduci? Nici vorbă. Vei avea parte de o doză de adrenalină suplimentară conducând fără permis. Faza cu “uitatul actelor acasa” este întâlnită foarte des și dacă la alții merge, la tine de ce nu ar merge? Folosește-o!

Mai în glumă, mai în serios, toate aceste lucruri prezentate din păcate sunt adevărate și garantat fiecare din noi le-a întâlnit și tare mi-aș dori ca permisul de conducere să fie văzut ca o necesitate nu ca pe o fiță.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *